Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Bence olur. Parayla yama satılmasını doğru buluyorum. Ücretsiz de olur ama ücretli de olur. Stüdyonun veya kişinin insiyatifine kalmış. Yasallığını tartışacaksak yüzlerce alanda yüzlerce gri alan var, Türkçe yamayı ücretsiz edinen insanlar başka yerlerde zaten bu gri alanlara basıyorlar. Korsan kullanımda mesela yasal olmamasına karşın "1000 lira para mı verelim?" gibi şeyleri duyabiliyorsunuz. Satılabilir.
- Makaleler
- 23
Emek dediğin şey DeepL + elle düzeltme. Çoğu böyle yapıyor. Bazı ana akım çeviri grupları hariç. Zaten bu konuyu yapay zeka kullanarak yama yapan birisi için açtım. 200 lira istiyor bir de ay başı. Biz aidata bile 400 veriyoruz bu kadar olmamalı yapay zeka çevirinin bedeli.
- Makaleler
- 4
Emeğin tanımını yapacak kişi siz değilsiniz, yamanın detayları belirtildiği sürece her fiyat biçilebilir. Kullanıcı da kendi insiyatifiyle yama alabilir veya almayabilir. Oyun sonuçta bir zaruriyet değil, yaması hiç değil.Emek dediğin şey DeepL + elle düzeltme. Çoğu böyle yapıyor. Bazı ana akım çeviri grupları hariç. Zaten bu konuyu yapay zeka kullanarak yama yapan birisi için açtım. 200 lira istiyor bir de ay başı. Biz aidata bile 400 veriyoruz bu kadar olmamalı yapay zeka çevirinin bedeli.
Her emeğin bir karşılığı vardır. Karşılık istememek inisiyatiftir.
Türkçe yama zaten indirdiğim bir şey değil ama adamın vaktini harcadığı bir şey için para istemesi neden tuhaf geliyor onu anlamadım.
Gönül işi olmalı demişsiniz de adamın babasının oğlu değilseniz gerçek dünyada o iş öyle işlemiyor, herkesin vakti kıymetli.
Kendisi oyunculara armağan etmek isterse ücretsiz yapabilir fakat bu doğrultuda bir beklentiye girmeyi doğru bulmuyorum.
Gönül işi olmalı demişsiniz de adamın babasının oğlu değilseniz gerçek dünyada o iş öyle işlemiyor, herkesin vakti kıymetli.
Kendisi oyunculara armağan etmek isterse ücretsiz yapabilir fakat bu doğrultuda bir beklentiye girmeyi doğru bulmuyorum.
Muhammet Öztürk
Uzman
Gerçekten iyi bi çeviriyse buna katılıyorum emeklerinin karşılığını istemelerinde bi sorun yok hayır işi yapmıyorlar sonuçta.Her emeğin bir karşılığı olmalı. Fahiş fiyat olmadığı sürece hak edene sonuna kadar hak veririm.
murim
Uzman
Vallahi o zaman sen yapacaksın.Emek dediğin şey DeepL + elle düzeltme. Çoğu böyle yapıyor. Bazı ana akım çeviri grupları hariç. Zaten bu konuyu yapay zeka kullanarak yama yapan birisi için açtım. 200 lira istiyor bir de ay başı. Biz aidata bile 400 veriyoruz bu kadar olmamalı yapay zeka çevirinin bedeli.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 23
Serbest piyasa diyorsun yani. Ben buna katılmıyorum. Özellikle yeşil forumda aynı emeği verip para istemeyen kişiler de var. Bu yüzden ben buna emek falan demem. Keriz silkeleme projesi derim. Alternatifi ücretsizken gerek yok para vermeye.Emeğin tanımını yapacak kişi siz değilsiniz, yamanın detayları belirtildiği sürece her fiyat biçilebilir. Kullanıcı da kendi insiyatifiyle yama alabilir veya almayabilir. Oyun sonuçta bir zaruriyet değil, yaması hiç değil.
Muhammet Öztürk
Uzman
Xenoblade Chronicles'a Türkçe yama yapılırsa para veririm. Mesela sinnerclown da Persona 5 royal yaması çıktı ücretsiz bir şekilde. RDR 2'den daha fazla diyalog içeriyor. Ücretsiz bir yama. İsteseler abonelik koyabilirler. Fakat bunu yapmıyorlar ćünkü topluluğa değer veriyorlar. Para isteyenlerin çoğu severek yapmıyor bu işi. Ek bir gelir olarak yapıyorlar. Yaptıkları yamalarda genelde aceleye getirilmiş oluyor. Bu yüzden paralı yama satanların oyunculara saygısı olduğunu düşünmüyorum. Ben oyuna para vermezken adamlar dil dosyası için benden para istiyorlar. İşe bak.
Oyuna para vermeyip korsan oynamanın ne övülür yanı varki söylüyorsun bir de bu saçmalığı anmaktan bile utanman lazım normalde.
Abonelik ayrı saçmalık ama ciddenEmek dediğin şey DeepL + elle düzeltme. Çoğu böyle yapıyor. Bazı ana akım çeviri grupları hariç. Zaten bu konuyu yapay zeka kullanarak yama yapan birisi için açtım. 200 lira istiyor bir de ay başı. Biz aidata bile 400 veriyoruz bu kadar olmamalı yapay zeka çevirinin bedeli.
Abonelik ayrı saçmalık ama cidden.Emek dediğin şey DeepL + elle düzeltme. Çoğu böyle yapıyor. Bazı ana akım çeviri grupları hariç. Zaten bu konuyu yapay zeka kullanarak yama yapan birisi için açtım. 200 lira istiyor bir de ay başı. Biz aidata bile 400 veriyoruz bu kadar olmamalı yapay zeka çevirinin bedeli.