Ahahahhaah bunu bilmiyordum. Multiman'a patent verenlerle bence sizin isiniz zor gibi. Hak eden hak edildigi yere atanmadigi surece bu boyle olacak. Sahsen ben artik mulakat olan hicbir güzel ise basvurmuyorum. Dersimi Istanbul'a gidip aldım. Yazık günah. Allah yardımcımız olsun. Diyecek baska sözüm yok.
Korsan ZIP dosyasını sitelerden kaldırmayı başardık. Onda sorun yok. Ama son 24 saattir tüm vaktimizi buna harcadık. Ben şahıstan 20 doları sadece kendisi kullansın diye alıp istediği yazılımı sundum. 20'den fazla kişiye dağıtıp adımızı silsin diye değil.

Kaynak kodlarında bulunan @TecholAI tespiti yapan "techolay.net" dizesi ve TeTeOS.Net'in botunu tanıyan kodu bile silmiş utanmaz. Ai kullanmadan hiçbir şey yapamayan bu şahıs, bot geliştirecekmiş gibi satırı düzenlemiş. Oysa yorum satırındaki köşeli T harfi bile [T] TeTeOS.Net anlamına gelen yorum satırlarımız idi. :D

1771766353359.webp

Daha önce başıma gelen bir olayı anlatayım (bu arkadaş ile ilgili değil).

Forum Kayseri'de çalıştığım dönemde bir arkadaşımdan rica ettim forumu kurabilir misin benim hiç vaktim olmuyor (eleman eksikliğinden 12 saat çalışıyordum izinsiz, avm'de ve mağaza sektöründe olanlar az-çok bilirler). Ben XenForo resmi sitesinden indirip dosyaları attım, bu arkadaşa ise benim siteme w*arez kurmuş!

Daha sonra ne mi oldu? XenForo copyright kısmında yer alan linklerde komple ad*ult site linki eklenmiş. Hacklink çalışması yapmışlar bildiğiniz. Tekrar XenForo resmi sitesinde direkt lisansı güncelledim ve ilk işim forumu güncellemek oldu.

Maalesef ülkemizde ve Dünya üzerinde w*arez kullanıcısı çok fazla. Benim anlamadığım insanlar neden indiriyorlar ücretli olan eklentiyi ücretsiz olarak? 22 yıldır forum kurarım, forumlardan asla vazgeçmem hayatım boyunca hiçbir eklentiyi ve temayı lisansız kullanmadım.

Forum sahibi arkadaşlar var ise buradan naçizane tavsiyem; indirmeyin, kullanmayın ve dağıtmayın. İşin adli kısmından ziyâde emeğe çok büyük haksızlık etmiş olursunuz.

Saygılarımla.

Flood olacak ama @Recep Baltaş sanırım site silinmiş? Archive.org üzerinde görünüyor mu? Ben sonradan kontrol ettim siteyi.

Son düzenleme:
@TAK X hesabını gizledi ve sitesindeki XenForo'yu kaldırmış. Lisansının iptal olacağını anlamıştır veya Crack kullandığının anlaşılacağından korkmuştur. Crack XenForo kullanıyor isen onun da hesabını vermek zorunda kalacaksın şeklinde mesaj yazmıştım kendisine. Sanırım o yüzden veriyi silmiş.

Bu konu da çok güzel oldu. Kendisini arama motorlarında araştıran insanlar nasıl biri olduğunu gayet güzel öğrenecek.

Şahıs, eklentiyi warez hâline getiriyor anladım da, lisans metnini de emeği geçenleri de silmek nasıl bir kafa yapısı merak ediyorum.

@Hasan Merkit, benim anlamadığım şey; zaten satın almışın, neden dağıtıyorsun? Bana bu tür davranışlar absürt geliyor. Bu kadar emeği site içerisinde özgün içerikle destekleseydi belki çok güzel yerlere gelirdi o site. Serhat abinin V13 temasını kullanıyoruz normalde ben ve birkaç arkadaşım. Kendisinde de görmüştüm, projeyi bu tarz şeylerle hiç etmiş. Ne diyeyim gerçekten bilmiyorum. Her şeyden önce emeğe çok büyük saygım var.

@Hasan Merkit, benim anlamadığım şey; zaten satın almışın, neden dağıtıyorsun?
1. Satın almışsın. Neden dağıtıyorsun?

2. Dağıttığın sürümde neden lisans metnini ve emeği geçen bunca insanın ismini siliyorsun?
Bari Warez sürümünde orijinal emek verenlerin adlarını bırak. (DMCA'ya da gönderdik arkadaşlar bu arada. Paylaşan siteler Google'dan kaldırılıyor.)

3. Yapay zekâsız bir hiçsin. Neden kendi adını tek geliştirici olarak ekliyorsun?

4. Çaldığın eklentiyi kullanarak neden bir Türk XenForo geliştirme forumunda moderatör olmaya çalışıyorsun?
Moderatörlükten atıp hesabını sildiler.

5. Yakalandığında neden özür dilemek yerine dalga geçer gibi cevaplar veriyorsun?

Sorulacak sorular var, cevap yok işte. Şimdi XenForo kaynakları paylaşan sitelerde de rezil oldu.

1771797958264.webp

Son düzenleme:
Ben görüyordum XenForo destek siteleri içerisinde ama veteriner hekim olduğunu bilmiyordum. O zaman yaşı var, ben açıkçası daha genç sanıyordum arkadaşı.

Bu arada @Hasan Merkit kullanıcı adımı Tevfik yapar mısın? Bu konuda kimseden destek alamıyorum (Direkt Mesajlar kapalı) :)

Ben görüyordum XenForo destek sitelerinde ama veteriner hekim olduğunu bilmiyordum. O zaman yaşı var, ben açıkçası daha genç sanıyordum arkadaşı.
Yaşı olup da çoluk çocuğun bile yapmayacağı lisansı ve emek verenleri silip üstüne DM ile dalga geçmesi... Boşa geçmiş bir ömür olduğunu düşünüyorum biraz.

Bu arada @Hasan Merkit kullanıcı adımı Tevfik yapar mısın? Bu konuda kimseden destek alamıyorum (Direkt Mesajlar kapalı) :)
Bilet sistemini kullanırsanız yardımcı olabiliriz. 🙏

Hem T.Web Tarayıcı Tespit Kütüphanesi hem de XenForo eklentisi için birçok emek verdiğimiz bu projenin müşterisi gelip kodları düzenleyip emeği geçen herkesin isimlerini silip farklı bir sürüm numarasıyla dağıtması gerçekten pes dedirtti.

Ekip olarak zaman zaman gördüğümüz, karşılaştığımız cihazlardan veya buluşup teknoloji mağazalarındaki cihazları gezip elde ettiğimiz verilerle katkıda bulunurduk Tarayıcı Tespit Kütüphanesi için. Buranın üyelerinden gelen geri bildirimlerden eklenen veriler de var. Burada aylarca süren aşamalar var, testler var. Üzücü gerçekten.

Bu emek hırsızlığınızdan açıklama ve cevap bekliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem ekibime özür mesajları gönderdi hem de herkese açık şekilde özür mesajı paylaştı. Şartlarımızı belirttik.

Patilerkulubu sitesini de geri açmayacak.

Paylaşımlarımızdan ismi silecegiz ama site ismi kalacak. (Zaten site kapalı olmalı.)

Maddiden çok manevi olarak yıprandık. Herhangi bir ödeme veya ücret de talep etmiyoruz.