Ayarlardan XMP3 secenegini sectim. Ardindan uclk = mclk yaptim. iGPU disabled. Şu an ilk defa dest devam ediyor ama tabii ki sicaklik degerleri 59'u gordu.

Ama degerler 34-36 oldu.

@suskun01 bir de BIOS default aldıktan sonra dahili grafik kapatıp XMP açıp öyle teste al. Ama frekans 6000 ve uclk = mclk kalsın. Diğerlerine elleme. Bunda hata varsa daha da vahim. Bellek kontrolcü ya da DRAM sorununa işaret eder.

Bu kısmı dene. Hata varsa 5600 frekansa çekip dene. O da hata verirse DRAM'ya da ımc-bellek kontrolcü sorunu olabilir. Soket bent pin, AiO montajda aşırı sıkma vs.

Ayarlardan XMP3 secenegini sectim. Ardindan uclk = mclk yaptim. iGPU disabled. Şu an ilk defa dest devam ediyor ama tabii ki sicaklik degerleri 59'u gordu.

Ama degerler 34-36 oldu.

Zen ilet, bakalım. Soğutmayı halletmen lazım zaten. XMP3 farkı ne diğerlerinden, bakmak lazım.

Şu an kı durum bu. Resmi atabilmek icin testi durdurmak zorunda kaldim.

Degerler boyle mi kalsin yoksa, az onceki gibi default cekeyim mi? iGPU kapali kalacak, ve Fast Boost'i acacak miyim?

Dosya Ekleri

• 4444.webp
    4444.webp
    229,7 KB · Görüntüleme: 42
  • 33333.webp
    33333.webp
    237,2 KB · Görüntüleme: 41
Şu an kı durum bu. Resmi atabilmek icin testi durdurmak zorunda kaldim.

Böyle kalsın, soğutmayı entegre et. Detaylı bakarsınız bir ara. Hata kaynağı bulamadık. Çok faktör var. 2 Patriot biri yedi, diğeri ağzı açık kaldı.

Böyle takıl şimdilik hata yoksa.