Patriot 7000 MT/s 1.45V RAM'de EXPO 1.45V açılmıyor

1.1 de düzelmedi 1.15 e geçiyorum

Tamamdır vddq ya geçeyim

Hocam vddq 1.45 girdim sistem yine şalter attı boot etmedi 1.45 de bişe var galiba

Bi kilit var heralde 1.45 yaptırtmıyor

1.1 de düzelmedi 1.15 e geçiyorum

Tamamdır vddq ya geçeyim

Hocam vddq 1.45 girdim sistem yine şalter attı boot etmedi 1.45 de bişe var galiba

Bi kilit var heralde 1.45 yaptırtmıyor

PMIC kilidi olabilir belki, Gigabyte'da High voltaj modu yok. By pass edemiyor olabilir. ASUS kartta anlaşılır bu durum. 1.435 kadar sorunsuz verebilmen lazım bu koşullar altında VDD ve VDDQ. Öyle dene istersen. VDDP 1.15 fayda etmedi mi 35-35 için?

İşin garibi kit 1.45'lik ama, üretim hatası olabilir belki. VDD 1.45 denediğinde de açmıyor diyorsun, mantıklı değil. M-Die için uyuşmuyor yani.

Samsung ya da Micron olsaydı Boot etmemesi olağan karşılayabilirdik. Hynix'te 1.45V için böyle bir durum yok.

1.1 denedim etmedi 1.15 denemeiştim 1.15 yaparken aoc artırmalımıyım 1.20 yetermi hocam

Bende anlamdım hocam dediğiniz gibi kit 1.45 xmp profili var ama boot etmiyor tabi

1.1 denedim etmedi 1.15 denemeiştim 1.15 yaparken aoc artırmalımıyım 1.20 yetermi hocam

SOC artırmana gerek yok 1.15 denerken. VDD 1.45 dahi Boot etmemesi ilginç sende, Gigabyte'lık sorun da olabilir. High voltaj mod yok bu kartlarda. Bu kit 1.45'lik olduğunu söyledin, orada soru işareti var. 1.435 kadar sorun etmemesi lazım ama Boot için. PMIC kaynaklı sıkıntı olup olmadığını 1.44V'tan sonra anlarsın. 1.435 sınır yani. PMIC kaynaklı sorun ediyor AM5 sistemler. BIOS kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu kiti İntel sisteme taksan ya da AM5 olup da ASUS karta taksan şu anda daha sorunsuz olacağı kanaatindeyim.

Bende anlamdım hocam dediğiniz gibi kit 1.45 xmp profili var ama boot etmiyor tabi

BIOS ve PMIC kaynaklı. ASUS'ta bakmak lazım emin olmak için, HVM modu var. Giga'da yok.

1.435 boot edebiliyor hocam onu geçince etmiyor kilitli pmic ile gelmiştir belki hw info atayım mı

1.435 boot edip 1.44'ten itibaren boot etmiyorsa PMIC sorunu. Yazılımsal problem yani. Bu tarz hadiseler bildirildi vaktiyle, halen daha tek tük devam ediyor. XMP kit bir de zaten. ASUS kartta sorun olmaz muhtemelen. Mesela Renesas PMIC kullananlar AM5'te 1.435 limitine takılırken Intel'de herhangi bir sorun raporlanmıyordu.

1.435 boot edebiliyor hocam onu geçince etmiyor kilitli pmic ile gelmiştir belki hw info atayım mı

1.435 ile 1.45 ciddi fark olmaz sende, CL30 kalacaksın zaten. Amaç burada 35-35 olayını çözmek. 1.15 VDDP ile beraber dene.

Richtek var sende, bunda kilit olmamalıydı. Dediğim gibi ASUS AM5 ya da Intel taksan 1.435 limiti olmaz. Gigabyte sorun ediyor şu anda. HVM modu yok. Kit XMP olması da etken biraz. AM5'te alacağın anakart çok önem arz ediyor manuel uğraşacaksan ama 4K çözünürlük takılıyorsun. 6000 CL30 yapıp geçeceksin. Senin için ne olduğu çok önemli değil açıkçası.

vddp 1.15 de fayda etmedi hocam

Dosya Ekleri

• unknown_2026.09.04-22.25.webp
    45,8 KB · Görüntüleme: 6
vddp 1.15 de fayda etmedi hocam

1.4'te sabitle, 1.0 VDDP ile kalsın o halde. Gear kapatman önemliydi sadece, 35-37 senin için önem arz etmiyor. 7500F ve bu anakartla en fazla bu kadar olur. 7500F'te ARd desteği yok, 2 DIMM için PHY eşitleyemezsin. Anakart topoloji de etken burada. Gear kapalı hali her türlü daha iyidir senin için, RTP yazılımı ile teste al rehberden. En azından test anında fan devrini artır RAM'e üfleyen ve yakınlaştır. Ne kadar yakın, o kadar iyi. Bir de havayı vakumlamayacak, ters bıçak ya da ters yönde yerleştirme fanı. Ona da dikkat et.

Bu bellekle alakalı sıkıntı da muhtemelen HVM modu olan bir kartta çözülür. Gigabyte'da yok bu mod. Yazılımsal bir sıkıntı. HVM ile by pass ediliyor bu.

tamamdır hocam çoook teşekür ederim emekleriniz için bide son bi soru bu phy farkı tam neye sebep oluyor veya olabilir çok önemki değil dediniz ya ondan merak ettim

tamamdır hocam çoook teşekür ederim emekleriniz için bide son bi soru bu phy farkı tam neye sebep oluyor veya olabilir çok önemki değil dediniz ya ondan merak ettim

Gecikme için önemli, çok fark yok. Gear ve Power Down modu kapatmak en önemlisi. PHY önemli değil şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…