Merhaba. Elimde Patriot marka 2x16 6000MHz CL30 RAM bulunmakta. Sistemde EXPO açtığımda ara sıra oyunlarda sistem kapanıyor siyah ekran oluyor. İşlemcim R5 7600 anakartım MSI Pro B650A Wi-Fi modeli. RAM'lerim konulardan okuduğum kadarıyla Hynix A-die çünkü tRFC 400 boot ediyor. Eklediğim görsele göre aşırıya kaçmadan ne gibi ayarlamalar yapabilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?monitortavsiye01
Becerikli
- Makaleler
- 1
Bu konular boş kalacak desene, artık Ayhan abiniz yok bu saatten sonra.
Merhaba. Elimde Patriot marka 2x16 6000MHz CL30 RAM bulunmakta. Sistemde EXPO açtığımda ara sıra oyunlarda sistem kapanıyor siyah ekran oluyor. İşlemcim R5 7600 anakartım MSI Pro B650A Wi-Fi modeli. RAM'lerim konulardan okuduğum kadarıyla Hynix A-die çünkü tRFC 400 boot ediyor. Eklediğim görsele göre aşırıya kaçmadan ne gibi ayarlamalar yapabilirim?
Eki Görüntüle 225640
BIOS son sürüm güncellenecek. Integrated Graphics kapatılacak. Memory Context Restore ve Power Down ayarları kapatılacak. EXPO açıp UCLK=MCLK yapılacak. FCLK=2000 kalsın ilk etapta ve Nitro ayarları tam olsun. @AliNk
Merhaba. Elimde Patriot marka 2x16 6000MHz CL30 RAM bulunmakta. Sistemde EXPO açtığımda ara sıra oyunlarda sistem kapanıyor siyah ekran oluyor. İşlemcim R5 7600 anakartım MSI Pro B650a Wi-Fi modeli. RAM'lerim konulardan okuduğum kadarıyla Hynix a-die çünkü tRFC 400 boot ediyor. Eklediğim görsele göre aşırıya kaçmadan ne gibi ayarlamalar yapabilirim?
Eki Görüntüle 225640
A-die olup olmadığı belli olmaz. Mixed mode olabilir. BIOS ayarlarından norm mode seçip tRFC 390-1-1 olarak boot edin.
Mixes mode hangi AGESA versiyonunda çıktı hocam? Benim BIOS çünkü AGESA 1.2.0.3e sürümünde.
Zaten timing değerlerimizin sağlıklı olması için BIOS gğncellemeniz gerekli. Son sürüme günceleyin. Bank refles mode çıkacak, oradan norm seçip, EXPO açın. tRFC için390-1-1 değerlerini girip boot ettirmeyi deneyin.