Patriot Viper Venom 6000 MHz CL30 PVV516G60C30 RAM ZenTimings değerleri nasıl olmalı?

hydnin1

Başarılı
Herkese iyi sosyaller.

Geçenlerde Amazon'dan iki adet Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 RAM aldım. Sisteme takıp hazır EXPO profiliyle kullanmaya başladım ancak bir sorum olacak.
ZenTimings indirip değerleri kontrol ederken tRDWR değerinin iki RAM modülü için farklı göründüğünü fark ettim. Bu durum normal midir, yoksa elle bir ayar yapmam gerekir mi? ZenTimings değerlerini ss olarak aşağıya bırakıyorum.

tREFI 50K (Fan yoksa en yüksek limit.) veya 65535 (Fan varsa 65K.) Yine de donma sorunu var ise 32767 tREFI.

H-die zaten A-die olarak geçmiyor mu? Yanlış bilmiyorsam Patriot'un kemdi özel isimlendirmesi H-die.

H-Die Hynix'te normalde yok, A-Die ve M-Die var şu anda sadece. Kriz dolayısıyla diğer çıkacak olanlar da çıkamadı... Son kullanıcı için artık çok mümkün görünmüyor. Patriot özel adlandırması H-Die, A ya da M-Die gelebilir. 1 Gbit IC, dual-sided modüller. A-Die geliyor son partiler, M çok nadir, neredeyse rastlamadım. 1 kişide H-Die olup M gelmişti. A-Die olarak kabul etmek lazım. Başka bir firmada zaten H-Die ibaresi yok. 1 Gbit'ler G.Skill'de de vardı, 16 GB DR olarak geçerdi. Mantık aynı.

Abi geçen bizde abime aldık a die çıkarsa güzel olur. Ben geçen sene aldığımda m die gelmişti sanırım ama onlar 2025 Mart ayı partileriydi. En iyisi tRFC deneyıp öğrenmek zaten belli eder kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…