Patriot Viper Venom 6000 MHz CL30 RAM için zamanlama ve frekans önerisi

@LH44 @Bandırmalı1965 Bu çok nadir bir örnek. Dual Rank 8000 zordur, denemiş olacaktık. SR olmalıydı normalde 16'lık modül PCB tek tarafında 8 tane çip yer alıyor 2Gbit. Bu haldeyken 2 taraflı 8+8 olsaydı 32 GB Dual Rank olacaktı. 16 GB Dual Rank 4+4 2 taraflı PCB dizilmiş o halde. Yine 2 Gbit IC'ler. Dual Rank muamelesi yapılması lazım. SD-DD genelde 16'lık modüllerde 1-1 ayarlanırdı, burada SD-Same DIMM için 1 değeri vermek imkansız. Ama 4 DIMM kullanılmadığı için DD-Different DIMM yerine 1 yazılabilir. SD-1 boot etmeyecektir.

Seninki single sided, arkadaşınki dual sided. Bu durumdan anlaşılan o. Dual olması 2:1 mod için çok iyi değil. AGESA kaynaklı sıkıntılar var. 8000 denetecektim ama kendisi geri dönüş sağlamadı. O yüzden halen daha merak konusu

Arkadaş pes etmiş olabilir. Manuel ayar biraz yoruyor insanı.

Arkadaş pes etmiş olabilir. Manuel ayar biraz yoruyor insanı.
İşlerim yoğun olduğu için kafamı kaşıyacak vaktim olmadı, bugün izinliyim ve sonunda bilgisayara geçebildim. Az sonra @Ayhan Dönmez hocamın bahsettiği tüm yönergeleri yapıp geri dönüş sağlayacağım. Buna ek olarak 9700x içinde bir takım ayarlara ihtiyacım var sanırım stok kullanmak yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…