Patriot Viper Venom CL30 Hynix H Die RAM için timing ayarları önerisi

Markalar senin aldığın ya da alabileceğin performans ile ilgilenmez, sattığı malda herhangi bir sıkıntı, sorun yaşamamana bakar. Haliyle anakart üreticileri de öyle, EXPO profilini ve diğer tüm burada yaptığımız ayarlamaları en gevşek haliyle ayarlamak zorunda ki mavi ekran yeme ya da stabilite sorunları yaşama. Mantık tamamen bunun üzerine kurulu ve hiçbir zaman da değişmeyecektir. Böyle gelmiş böyle gider bu durum. Performans alamayışı tartışmalı bir konu, 4K 60-100 FPS takılıyorsa o adama zaten koymaz, 2x16, 2x32 yeterli gelir. Render alacak adama zaten 4x32 lazım, 4x16 vs. lazım. Bilemedin en kötü 2x32. Onlar da yine çok tuning uğraşmaz. 1080p-1440p FPS tabanlı, rekabetçi takılan ve Benchmark kovalayan insanlar tam performans almaya uğraşır. Intel'de etkisi zaten daha az, AMD'de X3D'lerde de yine %1 ve %0.1 harici etkisi az. X3D olmayanlarda etkisi hissedilir bu ayarların.

Elindekini en iyi kullanabilmekle alakalı bir durum, EXPO kapalı da kullanabilirsin ama akıcılık parametreleri bundan olumsuz etkileniyor. @Yakuza paylaştığı gibi senin de Core Parking olayını düzenlemen gerekebilir. Bir daha paylaşır müsaitken, kendisiyle ilerle o hususta.

Performans alamayışı tartışmalı bir konu, 4K 60-100 FPS takılıyorsa o adama zaten koymaz.
FPS’i özellikle vurguluyorsun abi, mesela diyelim ki benim profilim 2K hikayeli oyun oynayıp yapay zeka modelleriyle uğraşmak olan birisi olsaydı bu ayarlara gerek yok muydu çok fazla?

FPS’i özellikle vurguluyorsun abi, mesela diyelim ki benim profilim 2K hikayeli oyun oynayıp yapay zeka modelleriyle uğraşmak olan birisi olsaydı bu ayarlara gerek yok muydu çok fazla?

Var yine de ama etkisi daha az olur. Sende 6400 MT/s var, 1:2 mod atacak ve EXPO boşa açmış olacaksın. Şu an zaten 5600 1:2 mod CL46 gibi bir değerlikte. Rezalet durumda yani, en kötü senaryoda 6000 CL30-36-36 vs. ayarlanması lazım. En dip haliyle bu şekilde olmalı.

@Yakuza mevcut 6200 C26 ayarlamaları sonrası hissiyat farkı olup olmadığını anlatsın, hayatında neler değişti? Düz EXPO'ya göre hangi farklar var mesela? Onunki X3D çip bir de, ona göre kıyaslarsın sen de. Senin X3D değil, 9950X. CCD'yi de ya Core Parking ile uyku moduna geçirteceksin ya da program ile Windows arka plana atayacaksın tek CCD'yi. Diğeri aktif olarak Gaming'de kullanılacak.

Anladım abi, bayramda biraz teknik araştırma yapacağım anlaşılan mesela 9950X tarzı işlemciler sadece workstation’a özgü mü olmalı o zaman, 2K ve 4K düzeylerinde X3D işlemcilere benzer performans verebiliyorlar çünkü benim en çok o hususta kafam karışmıştı.

2K ve 4K için biraz da ekran kartına dönüyor iş tabii ki de ancak 2K FPS oynayan da çok kişi var.

Tek CCD 10-12 Core işlemciler çıktıktan sonra kimse yüzüne bakmaz 2 CCD olanların, dediğim gibi gecikme yükseltiyor gereksiz yere. Bir sonraki mimariyi beklemek lazım, Gaming için 2 CCD hiçbir anlamı yok çünkü. Tek CCD 10 çekirdek yeterli olacaktır Windows+Gaming senaryosuna.

Rezalet durumda yani, en kötü senaryoda 6000 CL30-36-36 vs. ayarlanması lazım. En dip haliyle bu şekilde olmalı.

Abi bir de bu kafama takıldı. Rehberde de Hynix-A'ya biraz özel davranmışsın, hafif de olsa riskli görülen voltajları kaldırabilir şeklinde. Mesela 8000 değeri için de dün aktif soğutma sormuştun, benim de mevcut değil. Voltaj değeri rehberde önerdiğin aralıktaydı ama atıyorum 8000 için verdiğin ayarları girdiğimde yanma durumu oluyor mu, biraz fazla Metin2 gibi anlattım ama.

9800X3D en mantıklı işlemcilerden birisi o zaman, hem bu ram işlerinde yormuyor hem performansı iyi; biraz boş yere 9950X’e inat etmişim.

9800X3D - 5070Ti - Asus B850A tarzı bir sistem de çok tatlı olurmuş.

Metin2 Multi-tasking girebilir ama, 50 tane Client vs. açacaksan durum değişir. Bu tarz durumları @Yakuza önerdiği program (CPU Set Setter) ile ayarlayın. Belki Process Lasso ile de aynı mantıkta ayarlanabilir. 2 CCD aktif olarak kullanılması gerekebilir bu senaryoda.

Abi oyunu sormamıştım ya yanlış anlamışsın Metin2’de item yanıyordu ya demircide RAM’e 8000MHz verince o da yanar mı tarzı anlatınca benzetme yapmıştım.

Böyle teste sokuyorum olmazsa voltaj vereceğim. Bu değerlerde çalışırsa çok iyi. VDD 1,46.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…