Patriot Viper Xtreme 7600 MHz CL36 RAM'e timing önerisi

Bende Burst 1x 1x yapılmadı MCR: Auto mod da sorunla karşılaşmadım tabi ilerisi için ne olur bilmiyorum ama mesela bugün auto da bıraktığım için training yaptı mesela.

Bir müddet sonra sarıya düşüyor, düşmediği noktada sıkıntı olurdu çünkü. Intel gibi değil AMD, demans var. Uzun süre hafızada tutamaz. Kökünden kapatıyoruz o yüzden OC profillerde. Gear kapalı 1T iken bu çok daha büyük bir sorun. Cold boot problem edebiliyor.

Saçma sapan stuttering ya da mouse imleci takılması vs. olabiliyor.

1 dakika 40 saniye kadar sürdü Sarı ve Kırmızı ışığın sönmesi, sonrasında açıldı ve biosa girdim. Biostaki nitro kısmı bu şekilde.

Dosya Ekleri

• bb.webp
    251 KB · Görüntüleme: 18
Gigabyte ankartlarda 1x 1x yapınca boot süresi mi kısalıyor ben öyle hatırlıyorum bazı anakart modellerinde sanırsam üst değerler daha kısa boot süresi anlamına geliyordu.

1 dakika 40 saniye kadar sürdü Sarı ve Kırmızı ışığın sönmesi, sonrasında açıldı ve biosa girdim. Biostaki nitro kısmı bu şekilde.

MSI'e laf söylemekten sıkıldım, böyle olmaz normalde. Hynix 16 GB profili seçtiğin için Taps falan değişti belki. Burst Length diye aratıp hepsini 1X yap, bir de Tap diye arat. Bunları da 2 Tap olarak değiş. Eğer düzelmezse DDR Training Runtime diye aratıp bu ayarı Enabled yap. Sırasıyla dene.

Gigabyte ankartlarda 1x 1x yapınca boot süresi mi kısalıyor ben öyle hatırlıyorum bazı anakart modellerinde sanırsam üst değerler daha kısa boot süresi anlamına geliyordu.

1X iken hep kısalır 8X'e göre, bariz fark var arada.

bu arkadaşda niye o kadar sorun çıktı ana kartı çok iyi bide yani

Gerçekten MSI problemi gibi biraz, bu ayarların hepsini 1x yapacağım doğru mudur hocam?

Dosya Ekleri

• cc.webp
    116,9 KB · Görüntüleme: 11
  • dd.webp
    104,1 KB · Görüntüleme: 12
Gerçekten MSI problemi gibi biraz, bu ayarların hepsini 1x yapacağım doğru mudur hocam?
L1 olanı auto bıraktım, burstleri 1x, tapleri de 1 tap. Tamamdır hocam 2 tap yapıyorum hemen.

L1 olanı auto bıraktım, burstleri 1x, tapleri de 1 tap. Tamamdır hocam 2 tap yapıyorum hemen.

Tap 1 iken stabil olmayabilir, 2 kalsın.

bu arkadaşda niye o kadar sorun çıktı ana kartı çok iyi bide yani

MSI manuel ayarda sıkıntı ediyor, uğraşmayan bilmez. Yazılımsal sıkıntılar var yıllardır, bu kart giriş seviyesi değil ama segmentasyon olarak X870E Ace değil mesela. Sorun bu kaynaklı. Gerekli özeni göstertmiyor firma, tak çalıştır sorunsuz iken manuel ayar yoluna gidince sıkıntı çekiyorsun. Genelleme yapmamak lazım ama durum bu şekilde.

1 dakika 10 saniyelere düştü şu anda sarı ışığın sönmesi, görev yöneticisindeki son bios zamanı da 84 olarak gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…