Berat Gümüşçü

Başarılı
Yaklaşık 6 haftadır aktif olarak Reels videoları paylaştığım bir Instagram hesabım var. Hesapta futbol hakkında bilgilendirici videolar hazırlıyorum.
Videoların neredeyse hepsi keşfete düşüyor ve etkileşimleri gayet iyi, takipçi de geliyor. Ancak paylaştığım videoların kendi takipçilerime ulaştığını düşünmüyorum. Videoların istatistik kısmına baktığımda videoya erişenlerin neredeyse tamamı keşfetten geliyor. Belki istatistikler yanlış gösteriyordur diye videoyu beğenenlere üşenmeyip tek tek bakıyorum, neredeyse hiçbiri takipçim değil. Etkileşimde bulunan hesaplar bot da değil. Profilleri gayet normal, şüphelendiğim bir durum yok. Yorum atan hesapların da hepsi gerçek kişiler.
Ek olarak, paylaştığım hikayeleri 2200 takipçimden 200'ü ancak görüyor.
Özetle; insanlar videoyu görüyor, beğeniyor, takip ediyor ve sonra ortadan kayboluyorlar.
Hesaba daha önce bot basmadım. Bir saldırı veya benzer bir şey olmadı. Bunun nedeni ne olabilir fikri olan var mı? Takipçilerime videolarımı nasıl ulaştırabilirim?

IMG_9745.webp

IMG_9742.webp

IMG_9743.webp

IMG_9744.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde büyük takipçili sayfalarda bu durum yaşandığı zaman sebebi shadow-ban oluyor, çözümü ise biraz sancılı. :)

Ancak sizin takipçi sayınız az ve Reels'lerin keşfete düşme oranı çok yüksek, dolayısıyla shadow-ban yediğinizi düşünmüyorum.

Hikayeler takipçi sayınıza göre baya az izleniyormuş, o dikkatimi çekti.

Çözüm olarak, 2-3 gün hiç hikaye atmayın ve 2-3 gün sonra ilk paylaşacağınız hikaye Reels videosu olsun. Direkt videoyu hikayeye yükleyin ve 14.00'dan önce paylaşım yapmayın.

Normalde büyük takipçili sayfalarda bu durum yaşandığı zaman sebebi shadow-ban oluyor, çözümü ise biraz sancılı. :)

Ancak sizin takipçi sayınız az ve Reels'lerin keşfete düşme oranı çok yüksek, dolayısıyla shadow-ban yediğinizi düşünmüyorum.

Çözüm olarak, 2-3 gün hiç hikaye atmayın ve 2-3 gün sonra ilk paylaşacağınız hikaye Reels videosu olsun. Direkt videoyu hikayeye yükleyin ve 14.00'dan önce paylaşım yapmayın.
Deneyip sonucunu yazacağım, teşekkür ederim.

Bu sefer durum daha vahim. 20 saat önce paylaştığım hikayeyi yalnızca 65 kişi gördü. Instagram'a shadow-ban hakkında bir e-posta mı atsam acaba?

Son düzenleme:
Deneyip sonucunu yazacağım, teşekkür ederim.

Bu sefer durum daha vahim. 20 saat önce paylaştığım hikayeyi yalnızca 65 kişi gördü. Instagram'a shadow-ban hakkında bir e-posta mı atsam acaba?
e-postaya bakarlar mı bilmiyorum ama shadow-ban olayını zaten resmi olarak kabul etmedikleri için destek vermeyeceklerdir.

@Berat Gümüşçü yakında sayfayı spam ve shadow-ban'dan kurtarmak için bir eğitim çıkaracağım. İçerisinde işe yarar her şey olacak. Maalesef bazı bilgileri ücretsiz veremem.

e-postaya bakarlar mı bilmiyorum ama shadow-ban olayını zaten resmi olarak kabul etmedikleri için destek vermeyeceklerdir.

@Berat Gümüşçü yakında sayfayı spam ve shadow-ban'dan kurtarmak için bir eğitim çıkaracağım. İçerisinde işe yarar her şey olacak. Maalesef bazı bilgileri ücretsiz veremem.
Hocam naptınız dğitim seti hazır mı :) Ben de de aynı problem var nasıl çözebilirim