Değil biri Steam'den indiriyor diğeri başka 3. parti yerlerden.

3. parti dediğin yerdeki dosyalar zaten Steam üzerinden çekilip paylaşılıyor. Sadece 5 mb'lik Crack dosyasını ekliyorlar. Bunu da senden önce o dosyayı indiren binlerce insan kontrol ediyor zaten. /torrent subreddit'i boş yere 230.000 üyeye sahip değil.

Korsanın güveniliri olduğunu sanmam.

Öznel fikirleriniz gerçeği değiştirmiyor ama. Bakın biz size "fact" yani bir gerçek sunuyoruz. Diyoruz ki bu adamlar dosyaları Steam'den çekip üstüne sadece crack dosyasını ekliyorlar. 230.000 kişinin olduğu /torrents subredditinin onayladığı, açık bir şekilde her kullanıcının denetleyip yorum yapabildiği bir platformda yayınlanıyorlar. 2024 yılındayız artık "zararlı" bir yazılım olan dosyanın açığa çıkması 10 dakikayı bulmuyor.

3. parti dediğin yerdeki dosyalar zaten Steam üzerinden çekilip paylaşılıyor. Sadece 5 MB'lik crack dosyasını ekliyorlar. Bunu da senden önce o dosyayı indiren binlerce insan kontrol ediyor zaten. /torrent Subreddit'i boş yere 230.000 üyeye sahip değil.

İsterse 40 milyon olsun sonuçta senin benim gibi herhangi bir kanuni sorumluluğu olmayan kişiler. İndirdikleri programlarla istedikleri gibi oynaya bilerler ve oynuyorlar da. Herhangi bir resmi denetim veya bir şey yok cidden böyle bir yerin Steam'den daha güvenilir olduğunu mu düşünüyorsun?

İsterse 40 milyon olsun sonuçta senin benim gibi herhangi bir kanuni sorumluluğu olmayan kişiler. İndirdikleri programlarla istedikleri gibi oynaya bilerler ve oynuyorlar da. Herhangi bir resmi denetim veya bir şey yok cidden böyle bir yerin Steam'den daha güvenilir olduğunu mu düşünüyorsun?

Daha güvenli olduğunu söylemiyorum. Yeterli seviyede güvenli olduğunu söylüyorum.

Herkesin kendi düşüncesi ne diyebilirim?

Düşünce ile gerçekler farklı şeyler. Bahsi geçen sitedeki bütün dosyalar yüzlerce farklı kişi tarafından indirilip yüzlerce farklı virüs programı tarafından onaylanan dosyalardan oluşuyor. Ayrıca biz nasıl bu forum içinde gönüllü olarak insanlara yardımcı oluyorsak bahsi geçen siteleri gönüllü olarak denetleyen, dosyaları kendi serverlerine indirerek kontrol eden insanlar var.

Hadi çok güvensizseniz youtube üzerinden biraz video izleyerek crack dosyalarının içeriğini kontrol etmeyi öğrenip kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Oyun dosyalarının güvenilirliğini sağlamak için ise bir oyunu indirip sonra oyunun aynısını Steam üzerinden indirerek karşılaştırmasını yapabilir, hiç bir fark olmadığını görebilirsiniz. Bahsettiğim şeyler atom fiziği değil gayet temel ve basit işlemler. Oyun kırmayı ve paylaşmayı gözünde büyüten, internetin karanlık dönemlerini görmüş insanların çekinmesi gayet normal ama artık eskisi gibi "yabani" bir internet yok. Her kaynak kolaylıkla kontrol edilebiliyor, bilinçli kullanıcılar tarafından denetleniyor.

Ha tabi siz gidip Google'ye malum kelimeleri yazıp ilk çıkan sitelerden rastgele şeyler indirirseniz zararlı yazılımla karşılaşma ihtimaliniz olabilir. Nasıl sokakta yemek satanlardan gözünüz kapalı yemek almayıp düzgün yerlerden alıyorsanız bu konuda da temel bilince sahip hareketler yapmanız yeterli güvenilirliği sağlıyor. 2008 yılından beri bu tür şeylerle uğraşıyorum. Aşağı yukarı 10 yıldır 1 kere bile zararlı yazılım olan dosya ile karşılaşmadım.