Evet ama müşteri belki bayandı ve arayan kişi erkekti

Muhtemelen durum bu.

İş hukuki boyuta geldiğinde arkadaş görevden çıkarılabilir, şahsi numarasından mesaj atması profesyonelliğe aykırı. Ne kadar "Yanlışlıkla yaptım, 2 Whatsapp açıktı." dese de bunun doğruluğunu kimse bilemez.

198'i aradım konu hakkında bilgi talep ettim. Durumu kendilerine açıkladım. Eğer müşteri KVKK'ya başvuruda bulunur ve şikeyetçi olursa öncelik olarak bilgileri ele geçirildiği kanaatine varılırsa bilgileri ele geçiren mağazaya ve bilgileri paylaşan mağazaya idari ceza işlemi uygulanır dedi. Eğer müşteri bu işi yargıya taşır da kişisel olarak şikayetçi olursa arkadaş kendi kişisel numarasını kullandığı için kişi hakkında davacı olabilir ve KVKK kapsamında da 2 ila 4 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir. Tabii bu süreç yargı tarafının alacağı karardan dolayı değişecektir en güzel bilgiyi bir avukattan alırsınız diyor.

Yani arkadaş bunları duyunca put kesildi. Ben bir şey olmaz deyip teselli etmeye çalışıyorum. Korkutmak için söylemiştir falan diyorum. Bilmiyorum ortada bir kötülük yok yardımcı olmaya çalışmış. Müşteride sağ olsun böyle bir karşılık vermesine ne denir bilmiyorum. Küfür etmemiş saygısızlık yapmamış bir şey dememiş yardımcı olmak istemiş.

Hayır müşteri erkekti arayanda erkekti.

İş hukuki boyuta geldiğinde arkadaş görevden çıkarılabilir, şahsi numarasından mesaj atması profesyonelliğe aykırı. Ne kadar "yanlışlıkla yaptım, 2 WhatsApp açıktı." dese de bunun doğruluğunu kimse bilemez.

Yani geçmişini kendim gördüğüm için (sürekli müşterilere şirket hattıyla yazar) normalde dediğim gibi böyle şeyler kendisi yapmaz evli adam değişik işlerle de ilgisi yoktur.

KVKK'ya göre suçtur. Büyük tur şirketlerinden birinde çalışıyorum. Örneğin;
X Otel'e müşterinin rezervasyonunu yapıyorum. Otel herhangi bir konuda müşteri ile iletişime geçmek istediğinde müşteriden yazılı onay alıyoruz. Direkt otele müşterinin numarasını veremiyorum. Halbuki müşteri o otelde konaklayacak.

O da bilmiyordu ki daha öncesinde kargoyla alakalı bir durum yaşamıştık. HepsiJet bize müşterinin numarasını attı ki bir müşteriyle iletişime geçin şöyle yapın falan filan gibisinden. Adamda o zamandan beri müşteri memnuniyetini sağlamak için kötü yorum yapan ya da yardıma ihtiyacı olan müşterilerle böyle iletişime geçiyordu.

Son düzenleme:
O da bilmiyordu ki daha öncesinde kargoyla alakalı bir durum yaşamıştık. HepsiJet bize müşterinin numarasını attı ki bir müşteriyle iletişime geçin şöyle yapın falan filan gibisinden. Adamda o zamandan beri müşteri memnuniyetini sağlamak için kötü yorum yapan ya da yardıma ihtiyacı olan müşterilerle böyle iletişime geçiyordu.
Fark etmez. HepsiJet atıyorsa ya müşterinin iletişim onayı vardır ya da onlar da bilmeden atmışlardır. Atan kişiye patlar genelde bu durumlar. Şirket çalışanına KVKK eğitimi vermekle yükümlüdür, eğitim verildiyse sorumlu tutulabilir. Verdiklerini çok düşünmüyorum, bu sebeple de arkadaşına bir şey olacağını sanmam fakat Her ne kadar ülkemizde bir kıymeti kalmasa da kişisel veriler konusunda daha hassas çalışmalı.