Ozi2658 5

Uzman
Arkadaşlar, normalde arkadaşlarla Dead by Daylight/Craftrise tarzı basit oyunlar oynuyorduk birkaç gündür. Şu 2 gündür oynamıyoruz ve ben tek başıma acayip sıkılıyorum. Vakit geçirmelik ne yapabilirim ki? Hikâyeli oyun oynayasım da gelmiyor. Öneriniz var mıdır? Akışına mı bırakmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, normalde arkadaşlarla Dead by Daylight/Craftrise tarzı basit oyunlar oynuyorduk birkaç gündür. Şu 2 gündür oynamıyoruz ve ben tek başıma acayip sıkılıyorum. Vakit geçirmelik ne yapabilirim ki? Hikâyeli oyun oynayasım da gelmiyor. Öneriniz var mıdır? Akışına mı bırakmam gerek.

1 hafta bilgisayardan uzak dur, deli dehşet zevk alırsın. Veya sadece arkadaşların olduğu zaman gir oyna.

1 hafta bilgisayardan uzak dur, deli dehşet zevk alırsın. Veya sadece arkadaşların olduğu zaman gir oyna.

Hocam PC daha yeni zaten. Yeni çok bir isteğim vardı ilk 3 gün 7-8 saat oynuyordum ama kesildi. Hikayeli oyunlar oynamak istiyorum ama pek bulamıyorum kafama göre. RDR2 başlayacağım Xbox'da chapter 5'e kadar geldim ama üşeniyorum tekrar gelmeye. Daha çok forumda ve YT de geziniyorum.

Gününün tüm zamanını bilgisayar oynayarak geçirme. Kendine bir hobi bul, örneğin bir müzik enstrümanı öğren. Spora başla veya ders çalış. Bu sayede günde bilgisayar başındaki süre azalacağı için daha kıymetli gelir ve zevk alırsın.

Hocam PC daha yeni zaten. Yeni çok bir isteğim vardı ilk 3 gün 7-8 saat oynuyordum ama kesildi. Hikayeli oyunlar oynamak istiyorum ama pek bulamıyorum kafama göre. RDR2 başlayacağım Xbox'da chapter 5'e kadar geldim ama üşeniyorum tekrar gelmeye. Daha çok forumda ve YT de geziniyorum.

PC daha yeni olduğundan forumda ve YT'de gezinmeyi vakit kaybı olarak görüyorsun ve ilk hevesle aynı benim gibi bütün gün oynayıp b0kunu çıkarmışsın.
Böyle devam ederse bir zaman sonra sadece Roblox oynamaya veya düşük sistem isteyen bir oyun oynamaya başlayacaksın. PC komple mi yeni yoksa laptoptan mı geçtin? Genelde laptoptan geçenler böyle yapıyor. Ben mesela doldurdum Steam'i eski laptopta oynarım oynarım diye. Çoğunu oynamadım.
Günde 8 saat çok. Spora yazıl, yorgun argın eve geldiğinde o bilgisayar değerlenecek. Ha sadece forumda YT'de de gezebilirsin. Fakat 8 saat çok. Zamanla üşengeçlik başlayacak, kilo almaya başlayacaksın, gerçek hayattan uzaklaşacaksın.
Bilgisayarı bir aşı gibi düşün, fazlası zarar. Aşının dozu önemli. O aşıyı kendine dozunda yap ki hayatta kalabilesin.

PC daha yeni olduğundan forumda ve YT'de gezinmeyi vakit kaybı olarak görüyorsun ve ilk hevesle aynı benim gibi bütün gün oynayıp b0kunu çıkarmışsın.
Böyle devam ederse bir zaman sonra sadece Roblox oynamaya veya düşük sistem isteyen bir oyun oynamaya başlayacaksın. PC komple mi yeni yoksa laptoptan mı geçtin? Genelde laptoptan geçenler böyle yapıyor. Ben mesela doldurdum Steam'i eski laptopta oynarım oynarım diye. Çoğunu oynamadım.
Günde 8 saat çok. Spora yazıl, yorgun argın eve geldiğinde o bilgisayar değerlenecek. Ha sadece forumda YT'de de gezebilirsin. Fakat 8 saat çok. Zamanla üşengeçlik başlayacak, kilo almaya başlayacaksın, gerçek hayattan uzaklaşacaksın.
Bilgisayarı bir aşı gibi düşün, fazlası zarar. Aşının dozu önemli. O aşıyı kendine dozunda yap ki hayatta kalabilesin.

Hocam o kadar 8 saat başında değilim ben zaten PC'yi 2 sene boyunca yazları çalışarak oradan buradan kısarak aldım. Yani o 3 gün bir cuma ve hafta sonu oldğundan o kadar oynadım. Laptopum vardı 5 senelik 1650 Ti'lı ama onda son zamanlarda oyun oynamıyordum elikme bir süre Xbox X ve PS5 Pro geçmişti onlarla az da olsa takılıyordum. Okul açılınca hepden zamanım azalacak zaten. Ama günlük PC sürem 8-9 saat değil de 3-4 belki 5 falandır. Onlardada oyun oynamıyorum boş boş geziniyorum. Epic'de çok güzel indirimler var ama oyun alıp oynayasım gelmiyor.

Bu arada CraftRise oynuyorum bu sistemle şu 2 gündür gerçekten. Yani o kadar oyun var halihazırda duran ama yok çekmiyor beni.

Gününün tüm zamanını bilgisayar oynayarak geçirme. Kendine bir hobi bul, örneğin bir müzik enstrümanı öğren. Spora başla veya ders çalış. Bu sayede günde bilgisayar başındaki süre azalacağı için daha kıymetli gelir ve zevk alırsın.

Yaz tatilinde olduğum için çalışıyorum hocam. Çok yorgun olmazsam da spora gitmeye çalışıyorum. Ama bakınca zaten akşam 8-12 arası bile 4 saat minimum. Zaman az gibi gözüküyor ama fazla hesaplayınca ne kadar azaltsam bile.

PC'de geçirdiğin zamanı iyi değerlendirebilsen, yeni uğraşlar peşinde olsan inan zaten oyun oynamak istemezsin. En basitinden örnek vereyim müziğe mi ilgin var FL Studio da müzik yapabilirsin veyahut araştırma yapmayı mı seviyorsun o halde OSINT uygulamalarını öğrenmeyi deneyebilirsin. Önemli olan ne kadar vakit harcadığın değil nasıl harcadığın.