Son düzenleme:
Sistem 14 Ekim 2025 19:30 tarihinde satışa çıkacak. Nasıl buldunuz sistemi?

Anakart ve PSU harici güzel sistem. Zaten çok bir alternatif yok.

• Videoda gösterilen anakart özelleştirmeleri açıkçası çöp. Bütçe varsa B650M Gaming Plus eklenebilir.
  • RAM 2x16 yapılabilir. (CL38 Lexar değil tabikide.)
  • Cougar ak kaşık değil. Ancak "bir tık" daha kabul edilebilir.

40.000TL bütçeye sahip arkadaşlar için güzel sistem genel olarak.

• Videoda gösterilen anakart özelleştirmeleri açıkçası çöp. Bütçe varsa B650M Gaming Plus eklenebilir.

40.000TL bütçeye sahip arkadaşlar için güzel sistem genel olarak

40.000TL bütçeye sahip arkadaşlar için güzel sistem genel olarak.
Ben almayı düşünüyorum bu sistemi, özelleştirmeler konusunda karar veremedim henüz. En optimal özelleştirmeler yazdıklarınız mı olur sizce?

Ben almayı düşünüyorum bu sistemi, özelleştirmeler konusunda karar veremedim henüz. En optimal özelleştirmeler yazdıklarınız mı olur sizce?
Videodakileri baz alırsak alırsak anca bunlar olur.
RAM seçenekleri belli değil. Eğer iyi değillerse sistemle bir gelen Patriot RAM'den 1 adet daha alın ayrı olarak.

Aynı sisteme şöyle bir yorum yaptım.
Almayı planlayanlar bir göz atsın. Güzel şeyler yakaladım.
1760383450748.webp

Bpab modelinin incelemesi falan mı cıktı?
Kaynak olarak @Oreki beyi referans alıyorum :)
Doğru. PF550'nin en bariz eksisi group regulated olmasıdır. Bunun yanında korumaları epey eksik, 12V regülasyonu 650W olan modeli için epey kötü, 550 için de umutlu değilim...

Onun yerine önerdiğiniz Max Pro 3, 12V kaybı ile group regulated olduğunu belli ediyor (olmayadabilir ama yüksek ihtimalle öyle), öte yandan koruma sayısındaki bariz avantajı ve bulk kapasitöründeki bariz üstünlük ile PF550'den bariz daha alınası bir PSU.
Ya yok demeyin öyle şeyler.

Bitfenix'in düz BPA'sı gibi görünmüyor. BPAB olan versiyonu hakkında bilgi 650W modeli için var sitesinde 600W için değil. O da eli yüzü düzgün bir modele benziyor en azından. En bariz fark artık double-tube forward topolojiye geçilmiş olması.

600W hakkında da bilgi olsa iyi olurdu ama.

Enermax'ın bulk cap'i kağıt üstünde daha iyi, onun dışında topoloji olarak BPAB daha üstün + daha verimli bir PSU. (600W olanı için kesin değil bu, 650W olanı için geçerli. 600W olanı da aynı veya benzerdir diye tahmin ediyorum)

Topoloji + verimlilik seçerdim ben bu noktada. O yüzden Bitfenix.

Aynı sisteme şöyle bir yorum yaptım.
Almayı planlayanlar bir göz atsın. Güzel şeyler yakaladım.
Eki Görüntüle 192363
Hocam ben böyle düşündüm yapacağım özelleştirmeleri;

• 1300 TL fark olursa 2x16 GB ram yapmak.
  • Kasayı Cougar yaomak
  • Soğutucuyu Segatep Lumos yapmak

Bende Kingston Fury Renegade 1 TB SSD mevcut, bu kasayla geleni de dönüştürücü aparat ile PCI girişine takmayi düşünüyorum.