holqerds

Gelişen
Merhaba dostlar,

Pc ilk açılışta oyuna girdiğimde 5dk içinde kasıp siyah ekran oluyor düğmeye basıp restart attıktan sonra pc de hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ama bu olay pc yi her kapatıp açtıgımda tekrar ediyor.

• MSI 2060
  • Ryzen 5 5600
  • B450 Tomahawk Max (MS-7C02)
  • 32 GB RAM var

Son düzenleme:
Merhaba dostlar,

PC ilk açılışta oyuna girdiğimde 5dk içinde kasıp siyah ekran oluyor düğmeye basıp restart attıktan sonra PC de hiçbir sıkıntı yaşamıyorum ama bu olay PC'yi her kapatıp açtıgımda tekrar ediyor.

• MSI 2060.
  • Ryzen 5 5600.
  • B450 Tomahawk Max (MS-7C02)
  • 32 GB RAM var.

RAM'ler kaç MHz ile çalışıyor? Bu olay esnasında RAM MHz değerlerinde bir değişilik fark ediyor musun?

RAM'ler kaç MHz ile çalışıyor? Bu olay esnasında RAM MHz değerlerinde bir değişilik fark ediyor musun?
3200 mhz değişiklik olmuyor.
ama pc ilk açtıgımda cs2 giriyorum 5 dk kasıyor ve siyah ekran oluyor düğmeye basıp restart attıgımda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum
sırf o yüzden kule tipi soğutmaya geçtim ama çözemedim :(.

3200 MHz değişiklik olmuyor.
Ama PC ilk açtıgımda CS2 giriyorum 5 dk kasıyor ve siyah ekran oluyor düğmeye basıp restart attıgımda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.
Sırf o yüzden kule tipi soğutmaya geçtim ama çözemedim :(.

Bunun soğutma ile bir alakası yok ki zatende olamaz işlemcilerde sıcaklık sınırı vardır genellikle 85-95 arası olur üste çıkmaz yeni nesil işlemciler BIOS'ta kısıtlaması var şayet böyle bir durum olsaydı FPS sıkıntınız olurdu.
Sizin sorununuz yazılımsal gibi duruyor.
Memtest86, FurMark, Cinebench, OCCT gibi programlarla bir test edin sistemi genel olarak.

Bunun soğutma ile bir alakası yok ki zatende olamaz işlemcilerde sıcaklık sınırı vardır genellikle 85-95 arası olur üste çıkmaz yeni nesil işlemciler BIOS'ta kısıtlaması var şayet böyle bir durum olsaydı FPS sıkıntınız olurdu.
Memtest86, FurMark, Cinebench, OCCT gibi programlarla bir test edin sistemi genel olarak.
Testleri sağlayıp dönüş sağlayacağım teşekkür ederim.

Söylemeyi unuttuğum bir şey var
Bu problem bazen 1 ay civarı hiç olmuyor. Sonra kendiliğinden tekrar başlıyor. Fulmark testi yaparken 3:30 dk sonra pc siyah ekrana geçti.

Son düzenleme:
Bu problem bazen 1 ay civarı hiç olmuyor. Sonra kendiliğinden tekrar başlıyor. Fulmark testi yaparken 3:30 dk sonra PC siyah ekrana geçti.

Ekran kartınızın sıcaklık değerleri ne alemde? Absürt olacak şekilde bir sıcaklık vs var mı? Ekran kartınızı bir sökün sonra takın belki tam oturmamıştır bir ara başıma gelmişti. Şu an elinizde başka bir ekran kartı var ise onunlada deneyebiliriz.

Ekran kartınızın sıcaklık değerleri ne alemde? Absürt olacak şekilde bir sıcaklık vs var mı? Ekran kartınızı bir sökün sonra takın belki tam oturmamıştır bir ara başıma gelmişti. Şu an elinizde başka bir ekran kartı var ise onunlada deneyebiliriz.
Furmark testi yaparken not alıyordum sonra siyah ekran geldi :(

gpu temp 77 derece
gpu hotspot 95 derece
gpu usage 100
vram temp 90 derece
vram 18

FurMark testi yaparken not alıyordum sonra siyah ekran geldi :(

GPU temp 77 derece.
GPU hotspot 95 derece.
GPU usage 100.
VRAM temp 90 derece.
VRAM 18.

Pek de bir şey yok gibi duruyor ama arızanın nereden çıkacağını bilemiyorsun. VRAM testi yapabilirsiniz hocam bir. siyah ekrana geçtikten sonra sistem direk kapanıyor mu yoksa boşta çalışıyor mu?