Merhaba. Evde ek iş olarak sistem toplama, bakım, sistem update gibi işler yapmak istiyorum. Bunun için bir kaç gündür Gemini ile Google Sites üzerinden bir web sitesi oluşturmaya çalışıyorum. Site içerisine ücret hesaplama araçları vs. ekledim. Merak ettiğim belirlediğim ücretler ve genel iş planı hakkındaki yorumlarınız. Aklıma yatarsa ki yatmak üzere, domain almayı düşünüyorum.

Ek olarak çoğunuzun böyle bir şeye 1 TL dahi vermeyeceğinin farkındayım ama bir noktada talebin olduğu da bir gerçek. Fikirleriniz benim için değerli. Teşekkürler şimdiden.
TAŞ PC Build Web Sitesi

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Evde ek iş olarak sistem toplama, bakım, sistem Update gibi işler yapmak istiyorum. Bunun için birkaç gündür Gemini ile Google sites üzerinden bir web sitesi oluşturmaya çalışıyorum. Site içerisine ücret hesaplama araçları vs. ekledim. Merak ettiğim belirlediğim ücretler ve genel iş planı hakkındaki yorumlarınız. Aklıma yatarsa ki yatmak üzere, domain almayı düşünüyorum.

Ek olarak çoğunuzun böyle bir şeye 1 TL dahi vermeyeceğinin farkındayım ama bir noktada talebin olduğu da bir gerçek. Fikirleriniz benim için değerli. Teşekkürler şimdiden.
TAŞ PC Build Web Sitesi

Sistem temizliğini kendi yapmayanlar genelde internet üzerinden aramıyorlar maalesef. Genelde bu tarz işlemleri ya güvenilir bakım servisleri yani belli bir servis noktasında ya da mahalle bilgisayarcısı dediğimiz mekanlarda yaptırıyorlar maksat yeri yurdu dükkanı belli mantığı olduğundan genelde daha çok oralara yaptırılıyor. Sosyal çevrene bu konuyu belirtsen daha iyi olur ben bir ara harçlık çıkarmak için arkadaşların sistemleri gidip temizliyordum, sıfırdan kasa dizip sipariş geldiğinde montajını yapıyordum. Çevrende de kalmıyor genelde o ona diğeri ona söyleye söyleye az çok da kazanıyorsun lakin dükkana ayağına getirmiyorlarsa sistemi, çekilecek iş değil oradan oraya gidersin.

Sistem temizliğini kendi yapmayanlar genelde internet üzerinden aramıyorlar maalesef. Genelde bu tarz işlemleri ya güvenilir bakım servisleri yani belli bir servis noktasında ya da mahalle bilgisayarcısı dediğimiz mekanlarda yaptırıyorlar maksat yeri yurdu dükkanı belli mantığı olduğundan genelde daha çok oralara yaptırılıyor. Sosyal çevrene bu konuyu belirtsen daha iyi olur ben bir ara harçlık çıkarmak için arkadaşların sistemleri gidip temizliyordum, sıfırdan kasa dizip sipariş geldiğinde montajını yapıyordum. Çevrende de kalmıyor genelde o ona diğeri ona söyleye söyleye az çok da kazanıyorsun lakin dükkana ayağına getirmiyorlarsa sistemi çekilecek iş değil oradan oraya gidersin.
Daha önce Google İşletmelerde bir tane açmıştım. Hatta konum olarak evin konumunu işaretlemiştim (Halen daha durur). Ne zaman evde olmasam şehir dışında olsam müşteri çıkıyordu. Biraz da oradan gaza geldim çünkü kapsamlı bir reklam, web sitesi ile daha çok müşteri çekilebilir diye düşündüm.

Edem, ilk önemli olan şey çevre bu yoksa boş uğraş. Diğer nokta fiyatlar bilgisayarcı ile yarışıyor, tanımayan biri bu fiyata geleceğini sanmam bilgisayarcıya gider yeri yurdu belli der. Önce ucuzdan yap, çevreye reklam yap sonradan yayıl. Ayrıca Maraş'ın insanını biliyorsun, bol bol sabır çekersin Allah yardımcın olsun.

Daha önce Google işletmelerde bir tane açmıştım. Hatta konum olarak evin konumunu işaretlemiştim (halen daha durur). Ne zaman evde olmasam şehir dışında olsam müşteri çıkıyordu. Biraz da oradan gaza geldim çünkü kapsamlı bir reklam, web sitesi ile daha çok müşteri çekilebilir diye düşündüm.

Reklam genelde müşteri oluyor bu işte. Ya tutmaz demiyorum dediğim gibi ama evde yapacaksan da biraz düzenini değişmen gerek mesela benim koridorda sağ tarafta benim bilgisayar ve lehimleme gibi işlerimi yaptığım stüdyo tarzı 360 mini bir oda duruyor ve evin kalanından tamamen bağımsız yani o odayı mesela evden ayırmak gayet basit. Müşteriye ev algısından çok ayrı bir ortam hissiyatı verebilirsen iyi olur. Kargoyla çalışmanda senin yararına ama aşırı riskli.

Google İşletmeler'de bir işletme açarsınız, ardından bir sosyal medya hesabı açıp video ve fotoğraf çekimlerine başlarsınız. Başlangıçta uygun fiyatlı, insanların aklını karıştırmayacak sürümden kazanma mantığında tek bir paketten ilerlemenizi öneririm. Bu şekilde müşteri ve kazançlarınız yavaş yavaş artabilir, diğer üyelerin yazdıklarını tekrar etmeyeceğim. Bunlara ek olarak; diyelim ki sizden kaynaklı olası bir parça kırılmasında ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bunun için çoğu bilgisayarcı garanti vermez, kullanıcı risk alırsa işlemi yapar. Fikrinizi merak ettim.

Edem, ilk önemli olan şey çevre bu yoksa boş uğraş. Diğer nokta fiyatlar bilgisayarcı ile yarışıyor, tanımayan biri bu fiyata geleceğini sanmam bilgisayarcıya gider yeri yurdu belli der. Önce ucuzdan yap, çevreye reklam yap sonradan yayıl. Ayrıca Maraş'ın insanını biliyorsun, bol bol sabır çekersin Allah yardımcın olsun.
(İstanbuldayım ama :D)
Reklam genelde müşteri oluyor bu işte. Ya tutmaz demiyorum dediğim gibi ama evde yapacaksan da biraz düzenini değişmen gerek mesela benim koridorda sağ tarafta benim bilgisayar ve lehimleme gibi işlerimi yaptığım stüdyo tarzı 360 mini bir oda duruyor ve evin kalanından tamamen bağımsız yani o odayı mesela evden ayırmak gayet basit. Müşteriye ev algısından çok ayrı bir ortam hissiyatı verebilirsen iyi olur. Kargoyla çalışmanda senin yararına ama aşırı riskli.
Google İşletmeler'de bir işletme açarsınız, ardından bir sosyal medya hesabı açıp video ve fotoğraf çekimlerine başlarsınız. Başlangıçta uygun fiyatlı, insanların aklını karıştırmayacak sürümden kazanma mantığında tek bir paketten ilerlemenizi öneririm. Bu şekilde müşteri ve kazançlarınız yavaş yavaş artabilir, diğer üyelerin yazdıklarını tekrar etmeyeceğim.
Evet fiyatlar fazla. Yorumlarınızı okudum. Komple revize etmek yerine sonuç tutara ciddi bir indirim yapmayı düşünüyorum. Çalışma ortamım kendi odam. Ekipmanlarım yeterince var. Zaten tamir işlerine vs. çok girmeyi düşünmüyorum şimdiden. Kafamda tam oturursa tekrardan işletme hesabı da açarım. Kargoyla çalışmayı düşünüyorum. Anlaşmalı değil elbette (nasıl olduğunu bilmediğimden, şimdilik) ama Türkiye geneli iş yapmak isterim.
Bunlara ek olarak; diyelim ki sizden kaynaklı olası bir parça kırılmasında ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bunun için çoğu bilgisayarcı garanti vermez, kullanıcı risk alırsa işlemi yapar. Fikrinizi merak ettim.
Bunu yazılı bir hale henüz getirmedim. Zaten işi almadan önce müşteri ile anlaşma değerinde "Kabul Ediyorum"lu bir form veya online ortamda onam almayı da düşünüyorum. Çok düşük meblağlara "Sigorta" gibi bir seçenek ekleme fikri geldi aklıma. Ama bu da biraz komik olurdu sonuçta malı teslim almışım ve kabahatli benim.
Öte yandan da sorunlu bir müşteri denk gelse ve bir süre sonra bozulan bir donanım teslim etse (Örneğin sorunlu ekran kartları bazılar belirli bir süre geçtikten sonra belirti gösteriyor) burada kendimi korumak zorundayım. Ülkemizin uyanığı çok maalesef.

(İstanbuldayım ama :D)

Evet fiyatlar fazla. Yorumlarınızı okudum. Komple revize etmek yerine sonuç tutara ciddi bir indirim yapmayı düşünüyorum. Çalışma ortamım kendi odam. Ekipmanlarım yeterince var. Zaten tamir işlerine vs. çok girmeyi düşünmüyorum şimdiden. Kafamda tam oturursa tekrardan işletme hesabı da açarım. Kargoyla çalışmayı düşünüyorum. Anlaşmalı değil elbette (nasıl olduğunu bilmediğimden, şimdilik) ama Türkiye geneli iş yapmak isterim.

Bunu yazılı bir hale henüz getirmedim. Zaten işi almadan önce müşteri ile anlaşma değerinde "Kabul Ediyorum"lu bir form veya online ortamda onam almayı da düşünüyorum. Çok düşük meblağlara "Sigorta" gibi bir seçenek ekleme fikri geldi aklıma. Ama bu da biraz komik olurdu sonuçta malı teslim almışım ve kabahatli benim.
Öte yandan da sorunlu bir müşteri denk gelse ve bir süre sonra bozulan bir donanım teslim etse (Örneğin sorunlu ekran kartları bazılar belirli bir süre geçtikten sonra belirti gösteriyor) burada kendimi korumak zorundayım. Ülkemizin uyanığı çok maalesef.
Yardıma ihtiyacınız olursa ben elimden gelen fikri ve uygulamalı desteği veririm.