5438

Deneyimli
Makaleler
1
Kardeşim dün gece bilgisayarında oyun oynarken aniden kapandı. Sonra açtı ancak PC çalışıyor ama gerisi gelmiyor.

Sebebi nedir?

Ekran kartı gibi algıladım. Varsa iGPU ile dener misin, ekran kartını söküp görüntü kablosunu anakarta takarak.

Bir de aniden kapanma nasıl oldu? Görüntü gittiyse ekran kartı, kasa komple kapandıysa PSU.

Ekran kartı gibi algıladım. Varsa iGPU ile dener misin, ekran kartını söküp görüntü kablosunu anakarta takarak.

Bir de aniden kapanma nasıl oldu? Görüntü gittiyse ekran kartı, kasa komple kapandıysa PSU.
Kasa komple kapandı. Sonra tekrar açtığımda ise kasa çalışıyordu ama görüntü gelmiyor, klavye mouse hiç gelmiyor.

Aklima bazi cozumler geldi onun disinda garantisi varsa garantiye gondermekten baska careniz yok.

1. RAM'leri cikartip altini silgi ile hafifce silin.
2. Clear CMOS yapin.
3. PSU calisiyor mu diye kontrol edin

Aklima bazi cozumler geldi onun disinda garantisi varsa garantiye gondermekten baska careniz yok.

1. RAM'leri cikartip altini silgi ile hafifce silin.
2. Clear CMOS yapin.
3. PSU calisiyor mu diye kontrol edin

Deneyeceğim. Büyük ihtimalle PSU kaynaklı.

Anaaa açıldı bilgisayar. Şu an sorunsuz çalışıyor hiçbir şey yapmadım. Isındığından dolayı yapmış olabilir mi?

Son düzenleme:
Deneyeceğim. Büyük ihtimalle PSU kaynaklı.

Anaaa açıldı bilgisayar. Şu an sorunsuz çalışıyor hiçbir şey yapmadım. Isındığından dolayı yapmış olabilir mi?
Gayet muhtemel ama sabah normal açılması lazımdı. Neden ikincide açıldı garip.

Fazla güç çektiği için kendini korumaya almış olabilir dün. Ne olur ne olmaz diye akım korumalı prize taktım.

Gayet muhtemel ama sabah normal açılması lazımdı. Neden ikincide açıldı garip.
Sabah denedim zaten dün gece hiç ellemedim. Şu an sorunsuz açıldı. Nolur nolmaz akım korumalı priz taktım.

Son düzenleyen: Moderatör: