Rooster

Becerikli
Merhaba dostlar;

Başlıkta olduğu gibi ben PC kapattıktan sonra monitörü kapatmıyorum, otomatik kendisi kapanıyor diye. Yıllardır böyle kullanıyorum ama bazı arkadaşlar (iş yeri) o şekilde yapmak monitörün ömrünü kısaltır dedi. Doğru mu acaba yoksa hiçbir zararı yok mu? Sizlere danışmak istedim sadece.

Devre kartına enerji gider ama ömrünü ne kadar kısaltır, muamma. Ben hayatım boyunca çok monitör kullandım ve bozulana henüz denk gelmedim desem yalan olmaz... Ofiste iki tane VGA'lı LCD bile çalışıyordu...

Merhaba. Ömrünü kısaltırmı kısaltmazmı bilemem ama ben Rampage monitörümü dediğiniz gibi açık bırakıyordum ve monitörden cızırtı gelmeye başladığını fark ettim. Garantiye gönderdiğimde anakartı ve güç entegresinin (adını unuttum) değiştirildi. Sebep olarak da çoğu yerde araştırıp gördüğüme göre açık bırakmak etkili oluyormuş.

Güç entegresi yük altında değilken zarar gördüyse %90 elektriksel bir mevzu vardır ya da tolerans yanlış hesaplanmıştır. Konu o marka ise en ucuz güç yönetim entegresini takmış bile olabilirler. %90 3.3V gitmiştir. Kötü devrelerde genelde 3.3V gidiyor. Çoğu da logic sinyali için kullanılıyor.

Merhaba. Ömrünü kısaltırmı kısaltmazmı bilemem ama ben Rampage monitörümü dediğiniz gibi açık bırakıyordum ve monitörden cızırtı gelmeye başladığını fark ettim. Garantiye gönderdiğimde anakartı ve güç entegresinin (adını unuttum) değiştirildi. Sebep olarak da çoğu yerde araştırıp gördüğüme göre açık bırakmak etkili oluyormuş.

Kısaltmaz. Oradaki led power ledi. Çektiği akım da en fazla 2-3mA civarında. Güç hattından gelip led üzerinden akıyor. Devreye ya da monitöre herhangi bir etkisinin olması mümkün değil.