crassH
Uzman
Merhaba, sistemimde yaklaşık 1 haftadır bu sorun var. İlk başlarda Valorant oynarken oyunun ortasında PC reset atıp sistemi yeniden başlatıyordu. Sorunun işlemci veya ekran kartı ısınmasından kaynaklandığını düşünüp termal macunlarını yeniledim ve ekran kartı sürücüsünü silip tekrar yükledim. Ancak sorun ilerleyen günlerde devam etti ve artmaya başladı. Oyundayken bir anda görüntü gidiyor ama arkadan birkaç saniye ses gelmeye devam ediyordu; sonrasında ses de kesiliyor ve PC reset atıyordu. Günde birkaç kez PC kendi kendine reset atıyor, bazen BIOS yazısı gelmeden takılı kalıyor, sürekli yeniden başlıyordu. Ancak sistemin power tuşuna 10 saniye basılı tutarak yeniden açtığımda herhangi bir problem olmuyordu.
Bundan sonra OCCT ile stres testleri yaptım. Yaklaşık 20 dakika boyunca herhangi bir problem oluşmadı. Ancak bugün tekrar Valorant oynarken sistem yeniden reset attı ve artık sistem hiç açılmıyor. Sürekli reset atıyor, BIOS logosu dahi gelmiyor ve power tuşu yöntemi de artık işe yaramıyor. PSU’nun şalterini kapattım ve şu an bilgisayarı açmıyorum. Denemek için yeni bir PSU siparişi verdim.
Sorunun PSU kaynaklı olabileceğinden şüpheleniyorum, umarım anakarta zarar vermemiştir. Yardımcı olabilir misiniz? PC hakkında pek teknik bilgim yok, maalesef.
Sistemim:
Bundan sonra OCCT ile stres testleri yaptım. Yaklaşık 20 dakika boyunca herhangi bir problem oluşmadı. Ancak bugün tekrar Valorant oynarken sistem yeniden reset attı ve artık sistem hiç açılmıyor. Sürekli reset atıyor, BIOS logosu dahi gelmiyor ve power tuşu yöntemi de artık işe yaramıyor. PSU’nun şalterini kapattım ve şu an bilgisayarı açmıyorum. Denemek için yeni bir PSU siparişi verdim.
Sorunun PSU kaynaklı olabileceğinden şüpheleniyorum, umarım anakarta zarar vermemiştir. Yardımcı olabilir misiniz? PC hakkında pek teknik bilgim yok, maalesef.
Sistemim:
- Ryzen 5 3600
- B450M S2H
- RX 570
- Kingston Fury 8 GB
- PSU: Xigmatek 650 Watt 80 Plus"