Vadbav

Başarılı
Ben sistemimi DDR5 geçirmek için bir sürü alışveriş yaptım. Kasa, 4 adet ekstra fan, kule tipi soğutucu, yeni anakart, yeni RAM, eski kasamdan da ekran kartı, PSU falan çıkacak yeni kasaya eklenecek ve kullanılmayan anakart işlemci RAM'ler sökülecek kasa boşaltılacak. Bilgisayarcı ne kadar ücret talep ederse makuldür kazıklanmamak adına soruyorum teşekkür ederim.

Dikkatli ve talimata uygun yaparsanız bir şey olmaz. Oluşabilecek tek sorun, işlemciyi soğutan fanı sökerken ya da takarken yanlış bir şey yapıp kurmak olur. Zaten işlemci sabit duracak, sadece fan çıkacak, temizlenip termal macun sürülecek. Yine de temizlerken ve sürerken baskı yapmayın, içindeki soketlere zarar gelmesin. Yaptıktan sonra da sıcaklık değerlerini kontrol edersiniz, sonra kullanırsınız.

Dikkatli ve talimata uygun yaparsanız bir şey olmaz. Oluşabilecek tek sorun, işlemciyi soğutan fanı sökerken ya da takarken yanlış bir şey yapıp kurmak olur. Zaten işlemci sabit duracak, sadece fan çıkacak, temizlenip termal macun sürülecek. Yine de temizlerken ve sürerken baskı yapmayın, içindeki soketlere zarar gelmesin. Yaptıktan sonra da sıcaklık değerlerini kontrol edersiniz, sonra kullanırsınız.

İşlemcim yeni geliyor eski sistemim DDR4 işlemcimi kullanmayacağım sistem DDR5 olacak sadece eski sistemden PSU ve ekran kartı olacak.

O zaman tavsiyem, bilgisayarcıya götürmen; ama sağlam bir bilgisayarcı olsun. Ekran kartı falan neyse de, işlemci biraz sakat.
Bende öyle düşündüm. Götürceğim yer sağlam işçilik konusundan. Ben sadace yabancıyım bu işlere fiyat olarak öpülmek istemediğimden sonra fiyat sordum.