Zaten daha çok teknik servise gitmeyi istiyordum ben ticaret falan bilmem çünkü. Peki orada ne yapıyoruz? Lehimleme gibi işler yok herhalde. Varsa bile en fazla kabloyadır.

Laptoplarda durumu tam bilmiyorum ama ben konsol anakartlarıyla uğraştığım vakit bana epey bir konsol anakartı kitliyorlardı mikroskop ile yine lehimleme yapıyorduk. Başta zaten sana kart emanet etmezler birinin yanına verip ne yaptığını izlettirler sonradan arıza tespite geçersin en sonda ölü kartlarda lehim söküm takım öğretirler.

Bilgisayar tamirciliğinin çıraklığı biraz komik geliyor bana. Bu işler çok püf noktası olan şeyler değil. Dükkana bilgisayar geldi, adam çalışmıyor dedi. Ne oldu diyeceksin. Ya bir şey olmuştur onu söyler, o zaman iş kolay sayılır. Birden çalışmamaya başladı derse işin zor. Ya da problemi yeniden oluşturman gerekecek. Bunları kendin öğrenirsin. Sana birinin öğreteceğini sanmıyorum. Lehimi tam olarak nerede kullanmayı planlıyorsunuz ki? Kasa parçaları zaten modüler. Laptop lehimi de çok ileri seviye, mahalle bilgisayarcısı aşar. Daha çok teknik Servis'te yapılıyor o tür şeyler.

Ha teşekkürler hocam. Zaten genel olarak yapmak istediğim şey parça söküp cihazı temizlemekti. YT'den de öğrenebiliriz. Lehim dediğim anakart çiplerinde falandı aslında.

Anakarta ya da ekran kartına üst düzey lehim cihazlarla müdahale edilebilir, basit lehim aletleriyle anca klavye, fare ya da kontrolcü gibi aletlerin tuş problemini çözebilirsin. Ki basit lehimleme de o kadar zor değil, daha önce elime almadığım aleti kimseden öğrenmeden 15 yaşımda kullanabiliyordum.

Yani yapılacak işe bağlı. Diyelim bir müşteri geldi %89 SSD sağlığı var bilgisayarında adama yeni SSD kakalama gibi bir derdin varsa öyle yürütürsün ama ek bilgi ve beceri gerektirir. Mesela ben Kayseri'den örnek vereyim en azından deneyimli birilerinin yanında en az 2 yıl çalışıp öyle bir şey yapmak isterim. (Anakart tamiri gibi) Ben işi bu yüzden bulamadım Baba mesleği yapan adamların yüzünden bu halde. Bir de millet tekniker ve teknisyen farkını bilmiyor.
Biraz saçmalamış gibi konuşmuşum ama kısa özet geçeyim baba mesleği gibi yapmayın.

Bilgisayar tamirciliğinin çıraklığı biraz komik geliyor bana. Bu işler çok püf noktası olan şeyler değil. Dükkana bilgisayar geldi, adam çalışmıyor dedi. Ne oldu diyeceksin. Ya bir şey olmuştur onu söyler, o zaman iş kolay sayılır. Birden çalışmamaya başladı derse işin zor. Ya da problemi yeniden oluşturman gerekecek. Bunları kendin öğrenirsin. Sana birinin öğreteceğini sanmıyorum. Lehimi tam olarak nerede kullanmayı planlıyorsunuz ki? Kasa parçaları zaten modüler. Laptop lehimi de çok ileri seviye, mahalle bilgisayarcısı aşar. Daha çok teknik Servis'te yapılıyor o tür şeyler.

Bende bayağıdır yapıyorum ama mesela hala reballing olayını beceremiyorum doğru dürüst, illa elimde kalıyor :D. Yapayım derken ısı istasyonuyla PCB çatlatmışlığım bile var.

Laptoplarda durumu tam bilmiyorum ama ben konsol anakartlarıyla uğraştığım vakit bana epey bir konsol anakartı kitliyorlardı mikroskop ile yine lehimleme yapıyorduk. Başta zaten sana kart emanet etmezler birinin yanına verip ne yaptığını izlettirler sonradan arıza tespite geçersin en sonda ölü kartlarda lehim söküm takım öğretirler.
En etkili cevap buydu hocam. Teşekkürler.

En etkili cevap buydu hocam. Teşekkürler.

Ama dediğim gibi bu bağımsız bir durum mahalle bilgisayarcısı olayı apayrı. Tavsiyem yaparsan da dükkana bol bol USB, dönüştürücü, SD kart falan koy manyak satıyorlar :D

Sen gel bir de 50 liralık kalemle lehim dene :D

Evde 50W lehim havyasıyla daha kolay lehim yapıyorum :D. Bende mi sorun yoksa makinede mi anlamadım. Yapamadığım şeyleri eleman gelip 2 saniyede halledip sırıtmaya başlıyor iyice sinirim bozuluyor.