Beyza

Yetkin
Yer
Kocaeli
iPhone'umu Elgato Camera Hub uygulaması üzerinden bilgisayarda kamera olarak kullanıyorum. Bilgisayarım ve diğer uygulamalar kameramı görüyor. WhatsApp kamera algılanmadı diyor görüntülü görüşme yapamıyorum. WhatsApp'ı sildim kurdum düzelmedi, Windows Update yaptım son sürümü kurdum yine düzelmedi. Kamera izinlerimi kontrol ettim bir sorun yok. Ne yapmalıyım artık? Bir çare lütfen.

1739395447591.webp

1739395470413.webp

Elgato uygulamasını kamera olarak değil de ses aygıtı olarak görüyorum aygıt yöneticisinde. Sorun bu olabilir mi?

1739397031672.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Elgato uygulamasındaki çözümü bilmiyorum ama "DroidCam" uygulamasıyla Android telefonumu Webcam olarak kullanabiliyordum ve sorun yaşamamıştım. Aynı işlevde alternatif farklı bir uygulamayla sorunun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz. (Ek olarak, arkadaşınızın numarasını karalamayı unutmuş olabilir misiniz?)

IVCam deneyin isterseniz fakat reklam yazısını kaldırmak için satın almak gerekiyor. Çok ucuzdu diye hatırlıyorum ama bugüne kadar kullandığım en sorunsuz webcam uygulaması. Ücretsiz versiyonu sorunsuz çalışırsa bir bakarsınız.

iVCam deneyin isterseniz fakat reklam yazısını kaldırmak için satın almak gerekiyor. Çok ucuzdu diye hatırlıyorum ama bugüne kadar kullandığım en sorunsuz webcam uygulaması. Ücretsiz versiyonu sorunsuz çalışırsa bir bakarsınız.

Sanırım sorunu anlamamakta güçlük çekiyorsunuz. Problem kullandığım sanal kamera uygulaması değil. Diğer tüm platformlar kameramı görüyorken sadece WhatsApp görmüyor. Birkaç farklı sanal kamera uygulaması denedim sonuç aynı. Sorun WhatsApp ile ilgili.

Windows ayarlarında Whatsapp için kamera erişim izni açık mı? Ayrıca en aşağıdaki ''masaüstü uygulamalarının kameranıza erişimesine izin verin'' ayarını da açık yapın.

2025-02-13_05-50.webp

Gerçi kontrol etmişsiniz sonradan gördüm. Belki kamera ile ilgili kullandığınız diğer yazılımları kaldırıp deneyebilirsiniz. Daemon Tools gibi sanal aygıt oluşturuyorsa, cihazınıza bağlı kamerayı algılamıyor olabilir.

YouTube üzerinde şu uygulamayı öneren bir kanal var. Bu uygulama sayesinde Mac kamera olarak da kullanıyorlar. Windows tarafında çalışıyor mu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Sanırım sorunu anlamamakta güçlük çekiyorsunuz. Problem kullandığım sanal kamera uygulaması değil. Diğer tüm platformlar kameramı görüyorken sadece WhatsApp görmüyor. Birkaç farklı sanal kamera uygulaması denedim sonuç aynı. Sorun WhatsApp ile ilgili.

Benim önerimse Whatsapp için farklı bir uygulama denemeniz, sorun gayet anlaşılıyor.

Windows ayarlarında WhatsApp için kamera erişim izni açık mı? Ayrıca en aşağıdaki "masaüstü uygulamalarının kameranıza erişimesine izin verin" ayarını da açık yapın.

WhatsApp için kamera izini açık durumda ama "masaüstü uygulamalarının kameranıza erişimine izin verin" kısmını bulamadım.

1739417341647.webp