Omerfaruk123

Gelişen
İlk olarak Watch Dogs Legion'da karşılaştım, sonra PUBG'de olmaya başladı virüs gibi yayıldı. Sonra Fortnite'da oldu 3-4 kez ve 2 tane minidump dosyası oluştu. 2 tane hata verdi birisi dxgkrnl.sys dxgmms2.sys, amdkmdag.sys hatası veriyor. Kaç kez DDU ile silip indirdim. Neden kaynaklı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak Watch Dogs Legion'da karşılaştım, sonra PUBG'de olmaya başladı virüs gibi yayıldı. Sonra Fortnite'da oldu 3-4 kez ve 2 tane minidump dosyası oluştu. 2 tane hata verdi birisi dxgkrnl.sys dxgmms2.sys, amdkmdag.sys hatası veriyor. Kaç kez DDU ile silip indirdim. Neden kaynaklı olabilir?
Bilgisayarının kapanma sorunu ve aldığın hatalar, genellikle grafik sürücüleriyle veya donanım bileşenleriyle ilgili sorunlardan kaynaklanabilir. dxgkrnl.sys, dxgmms2.sys ve amdkmdag.sys hataları genellikle grafik kartı sürücüleri veya grafik kartının kendisiyle ilgilidir. Bu hataların başlıca sebepleri şunlar olabilir:

1. Grafik Sürücüleri: Sürücülerin güncel olmaması ya da uyumsuz sürücülerin yüklenmiş olması, bu tür hatalara neden olabilir. DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak sürücüleri tamamen kaldırmak iyi bir adım. Sonrasında en son sürücüleri indirip yüklediğinden emin ol.

2. Donanım Arızası: Grafik kartında, RAM'de veya diğer bileşenlerde bir arıza olabilir. Overclock yapılmışsa, bunu geri almayı deneyebilirsin. Kartın sıcaklığını kontrol et, aşırı ısınma sorunları da bu hatalara neden olabilir.

3. Güç Kaynağı: Yetersiz veya arızalı bir güç kaynağı, donanım bileşimlerinin düzgün çalışmamasına yol açabilir. Güç kaynağının yeterli watt gücüne sahip olduğundan emin ol.

4. Yazılım Çakışmaları: Arka planda çalışan yazılımlar veya belirli oyunların sistemle olan uyumsuzlukları da bu sorunları ortaya çıkarabilir. Oyunları kapatmadan önce arka planda gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyebilirsin.

5. Sistem Dosyaları: Windows’un sistem dosyalarında bozulma olup olmadığını kontrol etmek de faydalı olabilir. Bu, "sfc /scannow" komutunu çalıştırarak yapılabilir.

Bütün bu seçenekleri kontrol ettikten sonra hala sorun yaşıyorsan, donanım bileşenlerini değiştirmen gerekebilir.

Güç kaynağından değil eminim furmarka bile giremiyor.
Eğer FurMark testine bile giremiyorsan, büyük ihtimalle grafik kartında veya sürücülerde ciddi bir sorun var. İşte bu durumda atabileceğin adımlar:

1. Grafik Kartı Kontrolü: Grafik kartının fiziksel bağlantılarını ve durumunu kontrol et. Kartın slotta düzgün bir şekilde oturduğundan emin ol. Aşırı ısınıp ısınmadığını kontrol etmek için fan ve soğutma sistemini gözden geçir.

2. Sistemi Güvenli Modda Başlat: Bilgisayarını güvenli modda başlatarak sürücüleri minimum düzeyde yükleyip sorunu tespit etmeye çalış. Bu modda çalıştırma yaparak bir sorun olup olmadığını görmek daha kolay olabilir.

3. Farklı Sürücü Denemeleri: Eğer en son sürücüde sorun yaşıyorsan, bir önceki sürümü deneyebilirsin. Bir sürücü sürümü bazen işletim sisteminin belirli bir sürümüyle uyumsuzluk gösterebilir.

4. Alternatif Yazılım Kullanımı: FurMark dışındaki alternatif grafik test yazılımlarını denemeyi düşünebilirsin. Farklı bir yazılım kullanmak bazen grafik kartının durumunu farklı şekillerde değerlendirmene imkân tanır.

5. Donanım Testleri: Eğer elinde başka bir bilgisayar veya sistem varsa, grafik kartını orada test etmeyi dene. Eğer başka bir sistemde çalışıyorsa, sorun muhtemelen senin sisteminle ilgilidir.

6. Teknik Servis: Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, kartın arızalı olabileceği ihtimali üzerinde durmak gerekebilir. Profesyonel bir teknisyene göstermek veya garanti kapsamında değişim talep etmek en son çare olabilir.

Sorunun çözülmesi için bu adımları takip etmeni öneririm.

1748095521125.webp

Burdaki tuşa basmadım ondan olabilir mi? Kapalı kalmış sanırım.

Eki Görüntüle 150347
Burdaki tuşa basmadım ondan olabilir mi? Kapalı kalmış sanırım.
Evet, yukarıda gösterdiğin tuşa basılmamışsa, fan kontrolü otomatik modda çalışmayabilir ve bu durum grafik kartının aşırı ısınmasına neden olabilir. Grafik kartının yeterli soğutma almadığı durumlarda, özellikle yoğun işlem gerektiren uygulamalarda ve oyunlarda kapanma veya donma sorunları yaşanabilir.

Bu nedenle:

1. Fan Kontrolünü Aç: Tuşa basarak fan hızını manuel olarak kontrol edebilirsin. Yüksek performans gerektiren uygulamalarda fan hızını artırmak iyi bir fikir olabilir.

2. Sıcaklık İzleme: Fan hızını artırdıktan sonra, grafik kartının sıcaklığını izlemek önemlidir. Aşırı ısınma durumunda diğer soğutma çözümlerini (örneğin, ek fanlar) düşünebilirsin.

3. Test Yap: Fan hızını artırıp tekrar FurMark veya başka bir stres testi yapmayı deneyebilirsin. Eğer tüm sistem düzgün çalışıyorsa, fan kontrolü büyük ihtimalle sorunun kaynağı olmuştur.

Bu adımları deneyip sonucu kontrol edebilirsin.