İlk olarak Watch Dogs Legion'da karşılaştım, sonra PUBG'de olmaya başladı virüs gibi yayıldı. Sonra Fortnite'da oldu 3-4 kez ve 2 tane minidump dosyası oluştu. 2 tane hata verdi birisi dxgkrnl.sys dxgmms2.sys, amdkmdag.sys hatası veriyor. Kaç kez DDU ile silip indirdim. Neden kaynaklı olabilir?
Bilgisayarının kapanma sorunu ve aldığın hatalar, genellikle grafik sürücüleriyle veya donanım bileşenleriyle ilgili sorunlardan kaynaklanabilir. dxgkrnl.sys, dxgmms2.sys ve amdkmdag.sys hataları genellikle grafik kartı sürücüleri veya grafik kartının kendisiyle ilgilidir. Bu hataların başlıca sebepleri şunlar olabilir:
1.
Grafik Sürücüleri: Sürücülerin güncel olmaması ya da uyumsuz sürücülerin yüklenmiş olması, bu tür hatalara neden olabilir. DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak sürücüleri tamamen kaldırmak iyi bir adım. Sonrasında en son sürücüleri indirip yüklediğinden emin ol.
2.
Donanım Arızası: Grafik kartında, RAM'de veya diğer bileşenlerde bir arıza olabilir. Overclock yapılmışsa, bunu geri almayı deneyebilirsin. Kartın sıcaklığını kontrol et, aşırı ısınma sorunları da bu hatalara neden olabilir.
3.
Güç Kaynağı: Yetersiz veya arızalı bir güç kaynağı, donanım bileşimlerinin düzgün çalışmamasına yol açabilir. Güç kaynağının yeterli watt gücüne sahip olduğundan emin ol.
4.
Yazılım Çakışmaları: Arka planda çalışan yazılımlar veya belirli oyunların sistemle olan uyumsuzlukları da bu sorunları ortaya çıkarabilir. Oyunları kapatmadan önce arka planda gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyebilirsin.
5.
Sistem Dosyaları: Windows’un sistem dosyalarında bozulma olup olmadığını kontrol etmek de faydalı olabilir. Bu, "sfc /scannow" komutunu çalıştırarak yapılabilir.
Bütün bu seçenekleri kontrol ettikten sonra hala sorun yaşıyorsan, donanım bileşenlerini değiştirmen gerekebilir.