Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

R_X_S

Çalışkan
Anakart: ASUS Prime B650M-R

PC'yi yeni topladım. Geçen aklıma benim PCI-e slotundaki kulakçığı takmadığım aklıma geldi. Bu anakartta yok mu diye ekran kartını söküp baktım. Benim kulakçık yok, önceden hiç kırıldığını hatırlamıyorum ama anakartı ilk aldığım gün foto çekmiştim; baktım ona, var mış o kulakçık. Aşağıya ilk aldığım zamanı ve şu an olanı koydum. O kulakçığı hiç ama hiç hatırlamıyorum söküp kırdığımı görmedim bile düz ekran kartını takmıştım. Ondan sonra bir denedim, ekran kartı normal slota şak diye oturuyor, hiç oynama yapmıyor vidalamasan bile. Bir de benim kart 3 fanlı ağır ama ben zaten slota takip vidalayıp kutudan çıkan uzun destek aparatini takıyorum, onun üstüne şu kart tutucular var vida şeklinde, en ucuna da onu koyup milimetrik kaldırıyorum ağırlığı tutması için.
O kulakçığın olmaması sorun olur mu, neyi etkiler, ne yapmam lazım?

Screenshot_20251204_172518_Gallery.webp

image-1764769114256.webp

Çözüm
Ekran kartı PCIe yuvasından çıkmasın diye kilit mekanizması o. Olmasa da olur, bir sıkıntı olmaz normal şartlarda. Ama kasayı hareket ettirirken yerinden oynayabilir. Dikkat etmek lazım ama korkmamak da gerek. Zaten hem anakart hem de ekran kartı kasaya vidalandığı için o kadar kolay çıkmaz yuvasından.

RAM konusunda silikonlayanlar gördüm ama ekran kartının altında kaldığı için pek mümkün değil. Zaten hem pek gerek yok hem de riskli bir işlem.
Ben 3 tane sıfır anakartımda bu adi plastiği parçaladım, bir şey olmaz. Sadece kasayı oynatırken veya taşırken dikkat etmelisin, o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı PCIe yuvasından çıkmasın diye kilit mekanizması o. Olmasa da olur, bir sıkıntı olmaz normal şartlarda. Ama kasayı hareket ettirirken yerinden oynayabilir. Dikkat etmek lazım ama korkmamak da gerek. Zaten hem anakart hem de ekran kartı kasaya vidalandığı için o kadar kolay çıkmaz yuvasından.

RAM konusunda silikonlayanlar gördüm ama ekran kartının altında kaldığı için pek mümkün değil. Zaten hem pek gerek yok hem de riskli bir işlem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamamdır teşekkürler herkese. Üzüldüm bir an sıfır anakart zarar gördü diye. Kasanın içine mi düştü emin değilim 2 ay sonra fark ettim bulursam takılırsa takarım yerine