Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mirac136

Çalışkan
Merhaba sevgili forum üyeleri. MSI'ın yeni nesil 800 ailesinde kullanmaya başladığı ''PCIe Supplemental Power'' girişi ile ilgili Türkçe olarak yayınlanan bir makale ya da yazı bulamadım. MSI kendi internet sitesinde https://www.msi.com/news/detail/MSI...rd--Designed-for-Next-Gen-AI-Computing-144544 buradaki bilgileri vermiş ancak tam olarak ne anlatmak istediklerini anlayamadım. Fotoğrafını yüklemiş olduğum ve yeni satın almış olduğum MSI X870e Edge Ti Wifi anakartımda da bu giriş mevcut (Mavi boya ile daire içerisinde gösterilmiştir) ancak oraya sıradan bildiğimiz ve ekran kartlarına taktığımız pcie kablosundan mı takacağımız konusunda emin olamadım. Hem bu konuda, hem de hayatımıza yeni giren ve bugün de kurucumuz Recep Bey'in incelemiş olduğu MSI B850-P WIFI anakartında da bulunan bu giriş hakkında sizlerden yardım beklemekteyim. Özellikle Recep Bey, bu konuyla ilgili bir makale yayınlasa çok şahane olurdu. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-13 213325.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-13 213325.webp
    450,3 KB · Görüntüleme: 75
Çözüm
Bu girişe adından da anlaşılacağı üzere PCIe kablosu takılıyor. Birden fazla ekran kartı takarsanız lazım. Yoksa boş kalabilir.
Teşekkürler Recep ağabey. RTX 5070 ve Ryzen 9 9950x3d kullanıyorum. Anakarttaki 4 adet m2 slotunun da hepsi dolu ve 6000mhz 32gb CL16 Corsair Ramlerim var. O zaman o girişi boş bırakmaya devam ediyorum.
Bu girişe adından da anlaşılacağı üzere PCIe kablosu takılıyor. Birden fazla ekran kartı takarsanız lazım. Yoksa boş kalabilir.