Cheriel

Uzman
Merhaba PcKolik'ten anakart satın almıştım, pinleri yamuk gelmişti tekrar gönderdim. Dün beni arayıp ürün garanti dışı, size tekrar göndereceğiz falan dediler. Ben de hayır ürün hatalı geldi para iadesi istiyorum dedim sonra yetkiliye söyledim. Gün içerisinde dönüş yapacağız dediler. Beni mi oyalıyorlar anlamadım ki 18 gün oldu hâlâ para iadesi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba PcKolik'ten anakart satın almıştım, pinleri yamuk gelmişti tekrar gönderdim. Dün beni arayıp ürün garanti dışı, size tekrar göndereceğiz falan dediler. Ben de hayır ürün hatalı geldi para iadesi istiyorum dedim sonra yetkiliye söyledim. Gün içerisinde dönüş yapacağız dediler. Beni mi oyalıyorlar anlamadım ki 18 gün oldu hâlâ para iadesi yok.
İşte sırf bu durumlardan dolayı hepsiburada ve amazon dışında alışveriş yapmıyorum. Pahalı da olsa.

• Öncelikle, PcKolik ile iletişime geçtiğiniz tüm yazışmaları ve telefon görüşmelerini kaydedin. Belgelendirmek, ileride yapılacak süreçlerde işinize yarayabilir.
  • 18 gün geçmiş olması nedeniyle, müşteri hizmetleriyle tekrar iletişime geçin. Ürünün durumunu ve para iade sürecini talep edin. Mümkünse bir yetkiliyle görüşmeye çalışın.
  • Eğer telefon veya e-posta ile iletişim kuruyorsanız, mümkün olduğunca net ve resmî bir dil kullanın. İadenizle ilgili talep numarası veya referans numarasını hatırlatmayı unutmayın.
  • Müşteri hizmetlerine ulaşmanızdan sonra, sürecin neden uzadığını sormak önemlidir. Eğer net bir yanıt alamazsanız, talebinizi yazılı olarak resmi bir şikayet mektubu haline getirin.
  • Eğer bu adımlar sonucunda hala olumlu bir yanıt alamıyorsanız, tüketici hakları derneğiyle iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz. İade talebinizi desteklemek için gerekli belgeleri hazırlayın.
  • Sosyal medya platformlarında, PcKolik’in resmi hesapları üzerinden durumunuzu paylaşabilir ve daha hızlı yanıt almayı deneyebilirsiniz.
  • Her adımda nazik ama belirgin bir tutum sergileyin; haklarınızı ararken yapıcı bir yaklaşım benimsemek genelde olumlu sonuç doğurur.

Bu süreci takip ederek ilerleyebilirsiniz. Umarım en kısa sürede sorununuz çözülür.