Merhaba,

Lort evrenini sevenler için, birbirinden güzel pek bilinmeyen animeleri sizlerle paylaşıyorum.

Hobbit- 1977.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden öncesini anlatıyor. Konusuysa, Gandalf'ın gelişiyle Smaug'un çaldığı hazineyi geri almak için yola çıkan bilbo baggins ve 13 cücenin başından geçenler olan bu animasyon, Hobbit kitabını zamanın şartlarına göre uyarlayıp izleyenlere güzel bir macera sunmayı amaç edinmiş.Hobbit filmleri ile aynı konuyu işlemektedir. Hobbit film serisi, birçok sahnesini bu animasyondan ilham almıştır. Kesinlikle tavsiye ederim.

Lord of the rings - 1978.

Frodo, genç bir Hobbit olarak bilinen bir karakter, karanlık lord sauron tarafından yaratılan tek yüzük'ün yok edilmesi görevine atanmıştı. Bu görevle birlikte inanılmaz bir maceraya adım atmıştı. Ona eşlik eden üç savaşçı olan gandalf, aragorn ve boromir ile birlikte bu zorlu görevi yerine getirmek için yola çıktı. Ancak yüzük kardeşliği için kolay bir yolculuk olmayacaktı.(LOTR filmlerine büyük katkı sağlayan bir animedir. Pek çok sahnesi birebir olarak LOTR filmlerinde kullanılmıştır. İzlerken çok şaşıracaksınız.)

The return of the king - 1980.

Serinin bu filminde önceki filmlerdeki savaşlar ve mücadeleler kaldığı yerden devam etmektedir. Mordor'un çorak topraklarına henüz barış hâkim olmuş vaziyette değildir ve hobbitler de bu savaşın tam içinde yer almaktadır. Aynı esnada gandalf ve arkadaşları da minas tirith'tedir ve sauron ile arkasında bulunan güce karşı umutsuzca savaşmaktadır. Sauron üstünlüğü elinde tutmayı başarırken yüzük de gücün kaynağı olmaya devam etmektedir. Yüzük aynı zamanda onu taşıyan taşıyıcılarına başka etkiler de vermektedir. Yüzüğün taşıyıcılarında aniden ortaya çıkan yozlaşmayı yakında onlar da fark edeceklerdir.(yine çok iyi bir animedir ve LOTR filmleri bu animeden birçok sahneyi örnek almıştır.)

LOTR evrenini seven biri olarak, tüm filmleri animelerini izledim. Özellikle Gollum'un kurbağaya benzeyen bir yaratık gibi görünmesi ve filmlerle olan benzerliklerini beğeneceğinizi düşünüyorum. İyi seyirler :)

Dosya Ekleri

• H1.webp
    H1.webp
    91,6 KB · Görüntüleme: 185
  • h2.webp
    h2.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 154
  • h3.webp
    h3.webp
    300,6 KB · Görüntüleme: 160
Son düzenleme:
LOTR'den sonra HP oyuncak gelir söyleyeyim.

Gelmez. Benim icin yeri ayridir. HP yi hicbir zaman kiyaslamam baska filmlerle. Siz ailenizden birisi ile disaridan birini kiyas yapar misiniz? Disardaki kisi cok cok daha iyi bir insan olsa bile. Yapmazsiniz. Hp bende bambaska bir yerde.

LOTR ile HP'yi ayni evren farz edip cok daha eglenceli bir fantastik evren kurarim kafamda. Cok zevkli olur.

Zaten LOTR'un daha kaliteli oldugunu dusunuyorum izlemesem de. Muhtemelen daha iyidir dedim hep ama yine en sevdigim olamayacaktir. Sevgi her zaman kaliteyle orantili gitmez.