Penta Teknoloji Teknik Servis Deneyimi

d0m

Deneyimli
Yer
Ankara
Herkese selamlar,

Geçtiğimiz cumartesi ASUS ROG Keris II Wireless Ace faremle ilgili yaşadığım, tam anlamıyla "fıkra gibi" diyebileceğim yetkili servis sürecini sizlerle paylaşmak istiyorum. Donanımla ilgilenen ve hakkını arayan herkesin bu vizyonsuzluktan haberdar olması gerektiğini düşünüyorum.

Cihazdaki Sorun Neydi? Cihazın iç kısmından, muhtemelen kopmuş veya kırılmış bir parçadan kaynaklı bariz bir mekanik takırtı sesi geliyordu. Daha da önemlisi, içeride serbest dolaşan bu parça optik okuyucuyu büyük ihtimalle etkiliyor ve rekabetçi oyunlarda anlık sensör stuttering sebep oluyordu.

Servise Gönderim ve Hazırlık Süreci Klasik yetkili servislerin "sorun yok" deyip cihazı geri gönderme huyunu bildiğim için, farenin içinden gelen sesi ve ekrandaki sensör atlamasını detaylıca videoya çektim. Bu videoyu bir QR koda dönüştürüp, arızayı anlatan detaylı bir yazılı notla beraber kutu içerisine yerleştirdim.

1. Olay: Baştan Savma ve WhatsApp Görüşmesi Beklediğim gibi servis, kutudaki nota veya QR kodlu videoya bakma zahmetine dahi girmeden "tuşlarda sorun yok" diyerek ürünü bana geri kargolamaya kalktı. Durumu fark edip WhatsApp üzerinden kendileriyle iletişime geçtim. Kendilerine, içeride başıboş gezen bir plastik/donanım parçasının PCB üzerinde Kısa devre yapma Veya Lehim koparma İhtimali olduğunu, mekanik bir risk taşıdığını belirttim. Teknik bir dille uyarınca "ilgili birim yöneticimize ilettik, kargo çıkışı yapılmadan iptali sağlanıp gerekli testler yapılacaktır" diyerek ürünü tekrar içeri aldıklarını söylediler.

2. Olay: Göz Göre Göre Yalan Söylenmesi Sabah saat 09:00 civarı "ürünü tekrar teste aldık" demelerine rağmen, aynı gün saat 12.20'de cihazın kargo dağıtım aracına verildiğine dair mail aldım. Yani o teknik uyarılarımı dinlemek yerine sırf beni başlarından savmak için "tamam hallediyoruz" deyip arkadan paketi kargolamışlar.

3. Olay: "Dongle Ses Yapıyor" Skandalı İşin asıl trajikomik kısmı ise tekrar kargoya verilen ürün için sisteme girdikleri arıza tespit raporu. Videolu bir şekilde kanıtladığım stuttering (sensör atlaması) ve iç donanımdan gelen kopuk parça sesine karşılık olarak servisin bulduğu müthiş çözüm şuydu: "Ürünün üzerindeki USB alıcıdan (dongle) takılı olduğu için ses geliyor." İşin komik tarafı; ben ürünü zaten harici 8000Hz polling rate booster Dongle ile kullanıyorum. Farenin altındaki yuvaya standart dongle'ı koymamın tek sebebi, servisin klasik "kutu içeriği eksik" bahanesiyle süreci yokuşa sürmesini engellemekti. Sıkıca yuvaya oturan bir dongle'ın sensördeki takılmalara nasıl sebep olabileceğini ise tamamen görmezden gelmişler.

Sonuç: ASUS Türkiye Merkezinin Tepkisi: Bu vasıfsız rapor ve komik bahane üzerine durumu doğrudan ASUS Türkiye'nin merkez yetkililerine taşıdım. Durumu ve servisin raporunu anlattığımda merkezin kendi yetkili servislerinin bu kararına verdiği tepki, tam anlamıyla bir Gülme emojisi Atmak oldu. Evet, marka merkezi bile kendi servisinin tuttuğu bu rapora güldü ve durumu "incelemeye aldık" diyerek dosyayı servisin elinden çekip bizzat kendi üzerlerine aldılar.

Donanımdan ve mekanik işleyişten bihaber, tüketiciyi oyalayıp başından savmaya odaklı bu yetkili servis zihniyeti maalesef ülkemizde hala devam ediyor. Siz siz olun, ürünlerinizi servise gönderirken mutlaka video kanıtı alın ve uyduruk raporlara asla boyun eğmeyin.

Okuduğunuz için teşekkürler, sürecin merkez tarafından nasıl sonuçlandırılacağını ilerleyen günlerde güncelleyeceğim.

Ülkede servislere ağır denetim gelmeli ya da THH şikayet sayısının limiti olmalı, limiti aşan firmaya ya para cezası ya da tamamen uzaklaştırma verilmeli.
Her firma ürün satıyor malının arkasında durmuyor biz daha niye garantili ürün alıyoruz?
Sonra THH de yığılma oluyor bize sıra gelene kadar ömrümüz tükeniyor.
Geçmiş olsun.

İlginç. Üründe darbeye dayalı iç aksamda parça kopukluğu diyerek garanti dışı bırakmamışlar.
Üründe darbe izi yok, olsaydı bırakılırdı.

ASUS Türkiye ve Şikayetvar üzerinden şikayeti yazdıktan sonra tekrar göndermem istendi, tekrar gönderdim yine red verdi servis. ASUS Türkiye sorunu gözlemleyin, eğer oluşursa inceleme başlatılacak dedi. ASUS tercih etmeyecekmişiz demek ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…