Bronzen

Başarılı
Ryzen 3 2200G
GTX 1050 2 GB
2400MHz 8 GB RAM

Bilgisayar Astroneer'i bile FPS dengesiz ve çok düşükte. Temmuz'dan beri kullanmadım Temmuz'da gayet her şeyi açıyordu. Tekrar açtığımda çok kötü durumda. Format falan atılsa düzelir mi?

HDD varsa SSD'ye geçiş yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ayriyeten oyun gibi bir amacınız yoksa Linux öneririm. Microsoft'un Windows sürümlerine kullanıcı kontrolüne bırakılmayan, dayatıcı özellikleri eklenmeye gitgide devam edecek, hatta Windows 12'nin 16 GB RAM gerektireceği gibi bazı iddialar var. Eğer Linux'a geçerseniz Linux biraz daha hafif sistem olacağından bilgisayarınız hızlanabilir. Eğer Linux'a geçmeyecekseniz de format atmanızı öneririm.

HDD varsa SSD'ye geçiş yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ayriyeten oyun gibi bir amacınız yoksa Linux öneririm. Microsoft'un Windows sürümlerine kullanıcı kontrolüne bırakılmayan, dayatıcı özellikleri eklenmeye gitgide devam edecek, hatta Windows 12'nin 16 GB RAM gerektireceği gibi bazı iddialar var. Eğer Linux'a geçerseniz Linux biraz daha hafif sistem olacağından bilgisayarınız hızlanabilir. Eğer Linux'a geçmeyecekseniz de format atmanızı öneririm.
Ssd takma yeri bulunmuyor anakartta

Dostum imkanın varsa 4080 sistem dizip yanına da iyi bir işlemci, kasa ve soğutucu alıp bu sorunları kökünden halledebilirsin :LOL:

Sanıyorum ki bunu sen de düşünebilirmişsin ki buraya alternatif çözümler için konu açmışsın.

Öncelikle güzelinden bir kasanın iç dış tozunu toprağını iyice bir sil ardından güzelinden bir format at. Sürücülerini düzgün ve güncel bir şekilde kurduğundan emin ol sonrasında sistemin halen yavaşlık gösteriyorsa buna yönelik çözümler sunabiliriz.

Ha sen yine de git ve 32 GB RAM, 2TB SSD ve 4080 ekran kartının yanına çok güçlü bir işlemci takmayı unutma ki birkaç ay önce beklediğin performansta çalışan bilgisayarın sonrasında yavaşlamasın, hadi iyi sosyaller.