Makaleler
1
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Merhaba,

2007 model bir aracım var. Farlarından çok memnun değilim. Hem kısalar hem de uzunlar çok iyi değil. Orijinal farlarım H7 6000K olarak geçiyor. Sorularıma gelince;

• Bu H7 6000K kısa mı yoksa uzun mu? Yoksa tek ampul hem kısa hem uzun olabiliyor mu? Bilgim yok.
  • Ben dediğim gibi hepsini değiştirmek istiyorum, H7 6000K bu özellikleri hem kısa hem uzun için kullanabiliyor muyum? 4 adet mi almam gerekiyor?
  • Farlarda lumen diye bir birim var. 10800 LM yazıyor bazılarında, bu kısa mı yoksa uzunlar için mi?
  • Farlarım mercekli mi değil mi bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Hangi farları almalıyım?

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam 206'larda farı değil de mercekleri değiştirmek daha iyi yapıyor diye biliyorum yanlışsam düzeltsinler. Far olarak Philips'in H7 versiyonları var bakılabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 206'larda farı değil de mercekleri değiştirmek daha iyi yapıyor diye biliyorum yanlışsam düzeltsinler. Far olarak Philips'in H7 versiyonları var bakılabilir.
Hiç bilgi sahibi değilim. Far ve mercek arasındaki farkı bile bilmiyorum. Anlayan vardır umarım :D

Hiç bilgi sahibi değilim. Far ve mercek arasındaki farkı bile bilmiyorum. Anlayan vardır umarım :D
Hocam standart far takımları LED farlar ile tümden uyumsuz. Taktığınız zaman hem ışık hüzmesi çok dağınık oluyor, hem de karşıdan geleni kör ediyor. Önce farları mercekliye çevirip ondan sonra mercekli için uygun olan far takımlarına bakmanızı öneririm. Ben Megane 4 için Optimum Pro CSH H7 kullanıyorum mesela, aydınlatmasından memnunum. Mercekli olan far takımına takdırdığım için karşıdan gelen kör olmuyor.
IMG_2147.webp

Yalnız bu farların takılmasının belli hususları var. Son dönemde beyaz LED farlar yasaklandı diye gündem oldu. Eğer far ayarınızı düzgün yaptırmazsanız ve mercekliyle uyumlu bir far takımı kullanmazsanız trafikte sorun yaşayabilirsiniz.

Hocam standart far takımları LED farlar ile tümden uyumsuz. Taktığınız zaman hem ışık hüzmesi çok dağınık oluyor, hem de karşıdan geleni kör ediyor. Önce farları mercekliye çevirip ondan sonra mercekli için uygun olan far takımlarına bakmanızı öneririm. Ben Megane 4 için Optimum Pro CSH H7 kullanıyorum mesela, aydınlatmasından memnunum. Mercekli olan far takımına taktırdığım için karşıdan gelen kör olmuyor.
Eki Görüntüle 137375

Yalnız bu farların takılmasının belli hususları var. Son dönemde beyaz LED farlar yasaklandı diye gündem oldu. Eğer far ayarınızı düzgün yaptırmazsanız ve mercekliyle uyumlu bir far takımı kullanmazsanız trafikte sorun yaşayabilirsiniz.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırım tümden değiştirmek masraflı olacaktır. Daha ziyade ampulleri değiştirip daha iyi sonuç almayı beklemiştim ben. Hem uzunlar hem de kısalar için.