Hocam CFM 66.17 maksimum olarak belirtilmiş ağır yük altında 7800X3D rahat bir şekilde soğuk tutabileceğini sanmıyorum.
Gayet de tutuyor hocam belki render esnasında kaliteli 360mm sıvı soğutucular kadar serin tutmaz ama oyunlar için gayet yeterli(ekran görüntüleri bana ait değil)

Dosya Ekleri

• 1724091325034.webp
    1724091325034.webp
    43,6 KB · Görüntüleme: 77
  • 1724091409021.webp
    1724091409021.webp
    25,8 KB · Görüntüleme: 73
Merhaba Phantom Spirit 120 SE almayı planlıyorum. Güncel olarak işlemcim R5 5600X şu anki işlemcim için yeterli olduğunu düşünüyorum ancak gelecekte R7 7800X3D gibi bir işlemciye geçtiğimde de yeterli olacak mıdır? Onun dışında genel olarak soğutucu hakkındaki yorumlarınız nedir?
7800x3D'ye de gayet yeterli olur. Soğutmanın büyük çoğunluğunun CFM ile alakası yok. Blok kalitesi, bakır boru sayısı daha önemli. Kağıt üstü verilerle de soğutur/soğutmaz diyen arkadaş ne düşündü acaba onu derken merak ettim.

Hocam bende 5600 ile kullanacağım, RAM'lere değme ihtimali var mıdır? Çok büyük bir ürün çünkü gördüğüm kadarıyla.
RAM'den cok kasaya sigmasi sorun cikartir ancak 155mm destekli bir kasaniz varsa bile sığar. Ürünün yuksekligi 154mm zaten.
RAM'e değse de yukari kaldirabiliyorsunuz fani. Sorun olmaz.

7800x3D'ye de gayet yeterli olur. Soğutmanın büyük çoğunluğunun CFM ile alakası yok. Blok kalitesi, bakır boru sayısı daha önemli. Kağıt üstü verilerle de soğutur/soğutmaz diyen arkadaş ne düşündü acaba onu derken merak ettim.

RAM'den cok kasaya sigmasi sorun cikartir ancak 155mm destekli bir kasaniz varsa bile sığar. Ürünün yuksekligi 154mm zaten.
RAM'e değse de yukari kaldirabiliyorsunuz fani. Sorun olmaz.
H5 Flow var.

Ben kağıt üstündeki veriler ile soğutmaz demedim render alırken soğutma ihtimali yok. Sizin için soğuk olması 80 derece altı mı 90 derece altı mı? Benim için 75 derece ve üstü bir işlemci için sıcaklığın yüksek olduğunu belirtir. Bir şey alırken tüm senaryolara hazırlıklı olarak alınması gereklidir. Şunu yapmayacaksan soğutur gibi kavramlar çok gerçeği yansıtmıyor. Bir şeyin tam olarak düzgün şekilde gerçekleştiremezse gidip 7800X3D için kullanılacak bir soğutucu değildir. Bu durum Mercedes binip Tofaş oto teyp taktırmaya benziyor.

165mm destegi var.

Ben kağıt üstündeki veriler ile soğutmaz demedim render alırken soğutma ihtimali yok. Sizin için soğuk olması 80 derece altı mı 90 derece altı mı? Benim için 75 derece ve üstü bir işlemci için sıcaklığın yüksek olduğunu belirtir. Bir şey alırken tüm senaryolara hazırlıklı olarak alınması gereklidir. Şunu yapmayacaksan soğutur gibi kavramlar çok gerçeği yansıtmıyor. Bir şeyin tam olarak düzgün şekilde gerçekleştiremezse gidip 7800X3D için kullanılacak bir soğutucu değildir. Bu durum Mercedes binip Tofaş oto teyp taktırmaya benziyor.
Ürün hakkında bilginiz gayet eksik. Soğutma ihtimali yok falan diyorsunuz bir de. Bal gibi de soğutuyor. 75 derece de full yükten bahsettiğimiz bu durumda gayet normal bir değerdir. Sanki 50 senaryo var mış gibi konuşuyorsunuz.
Ayrica bir şeyin tam düzgün derken ne demek istediniz? Anlasilmiyor. Türkce yazar misiniz lutfen?
"Kanka 7800x3D aldim simdi buna 15K'lik Asus Rog Ryujin sivi sogutma takacagim islemciden fazla para verecegim ama Mercedes'e biniyoruz yine de her senaryoda yeterli olan Tofaş oto teybini takmayalım dimi kanka?"
Mantiginiz bu. Çok küçümsüyorsunuz Spirit'i.

Ayrica size de bir soru sorayim. Şu 4-5K verilen Noctua'lar (NH-D15 vs.) mı yoksa Phantom mu daha iyidir? Tahmin edin bakalim cevabinizi cok merak ediyorum.

Son düzenleme: