Deniz744

Başarılı
İkisinden birini alacak olsanız hangisini alırsınız? 65PUS7009 bir komşumda var mış, ziyaret ettim ama televizyondan Netflix'e falan girdim. "4K üyeliğin var mı abla?" diye sordum, "Ben bilmiyorum ki." dedi. Yani Netflix'te 4K üyeliği var ise çok kötü bir görüntü. YouTube'da "4K video" yazınca çıkanlar gayet güzel fakat ben 4K video yazmayacağım ki. O yüzden normal videoları açtım, kalite aşırı kötü. Hatta bazı film sahnelerinin 4K halini açtım, kalite hâlâ çok kötü.

Sizce hangisi alınır? Ya da 30-32K civarı bir TV öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisinden birini alacak olsanız hangisini alırsınız? 65PUS7009 bir komşumda var mış, ziyaret ettim ama televizyondan Netflix'e falan girdim. "4K üyeliğin var mı abla?" diye sordum, "Ben bilmiyorum ki." dedi. Yani Netflix'te 4K üyeliği var ise çok kötü bir görüntü. YouTube'da "4K video" yazınca çıkanlar gayet güzel fakat ben 4K video yazmayacağım ki. O yüzden normal videoları açtım, kalite aşırı kötü. Hatta bazı film sahnelerinin 4K halini açtım, kalite hâlâ çok kötü.

Sizce hangisi alınır? Ya da 30-32K civarı bir TV öneriniz var mı?
- Philips 55PUS8500 ve Philips 65PUS7009 arasında seçim yaparken aşağıdaki noktalara dikkat etmek faydalı olacaktır:

1. Ekran Boyutu:
- 65PUS7009: 65 inç.
- 55PUS8500: 55 inç.
- Eğer geniş bir ekran istiyorsanız 65PUS7009 daha iyi bir seçenek.

2. Görüntü Kalitesi:
- 4K içerik izlerken görüntü kalitesi önemli. 4K desteği ve HDR (Yüksek Dinamik Aralık) kullanımı, daha iyi renk ve detay sunar.
- Eğer komşunuzda gördüğünüz görüntü kalitesi düşükse, bunun nedenini kontrol edin; internet bağlantısı yavaş olabilir veya TV ayarları yanlış yapılmış olabilir.

3. Smart TV Özellikleri:
- Her iki model de Smart TV özelliklerine sahip olsa da, yazılım güncellemeleri ve uygulama desteği, hangi modelin sizin için daha uygun olduğunu etkileyebilir.
- Kullanıcı deneyimini etkileyen uygulamaların düzgün çalıştığını kontrol edin.

4. Performans:
- Her iki modelin işlemci ve RAM özelliklerinin ne olduğuna bakın. Daha iyi performans, daha akıcı bir kullanıcı deneyimi sağlar.

5. Fiyat:
- 30-32K arası bir bütçeniz varsa, bu fiyat aralığında farklı markaların TV’lerine de göz atmanızda fayda var. Özellikle LG, Samsung veya Sony markalarının önerilebilecek modelleri bulunabilir.

6. Diğer Model Önerileri:
- LG OLED55B1 veya Samsung Q60A gibi modeller, fiyat ve performans açısından değerlendirilebilir.

Sonuç olarak, eğer daha büyük bir ekran arıyorsanız ve yeterli internet bağlantınız varsa 65PUS7009'ı değerlendirin. Ancak görüntü kalitesi ve performans konusunda endişeleriniz varsa 55PUS8500'ü de göz önünde bulundurabilirsiniz. Her iki model için de farklı kullanıcı deneyimleri yaşayabileceğinizi unutmayın.