Bütçe
900.000 TL

Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba,
Babamla uzun süredir bir Pickup araba alma hayalimiz var, yakın zamanda gerçekleşmesini umuyorum. Sorum şu: Pickup alırken nelere dikkat etmek gerekir? Pickupların yaptığı km'ler ne ölçüde önemlidir?
Bütçemiz yaklaşık 900 bin TL, şu an aklımda Nissan Navara D40 modeli var 2.5 dizel motorlu. Ne kadar kroniği vardır, yakıtı haricinde ne kadar yürütme maliyeti vardır, nereden nasıl öğrenebilirim?

D40 için eğer otomatik alacaksanız mutlaka motordan sonra şanzımanı da kontrol edin, es geçmeyin. Zira her ne kadar tork konvertörlü olsa da(D40'larda tork konvertörlü diye hatırlıyorum.) , pick-up' tarz araçlar yükle de kullandıldığından ona dikkat etmek lazım. Yakıttan vs. sen bahsetmişsin zaten.

D40 için eğer otomatik alacaksanız mutlaka motordan sonra şanzımanı da kontrol edin, es geçmeyin. Zira her ne kadar tork konvertörlü olsa da(D40'larda tork konvertörlü diye hatırlıyorum.) , pick-up' tarz araçlar yükle de kullandıldığından ona dikkat etmek lazım. Yakıttan vs. sen bahsetmişsin zaten.
Kesinlikle kontrol ettirmek gerek evet. Aslında şanzıman özünde Nissan'ın kendi üretimi ve Z serisi spor otomobillerinde de kullandığı bir şanzıman yanlışım yoksa ancak şanzımana, yağına vs. baktırmadan alırsak başımıza büyük dertler açabilir. Benim asıl merak ettiğim 2.5 dizel motorunun çok kronik sorunu var mı acaba?

Kesinlikle kontrol ettirmek gerek evet. Aslında şanzıman özünde Nissan'ın kendi üretimi ve Z serisi spor otomobillerinde de kullandığı bir şanzıman yanlışım yoksa ancak şanzımana, yağına vs. baktırmadan alırsak başımıza büyük dertler açabilir. Benim asıl merak ettiğim 2.5 dizel motorunun çok kronik sorunu var mı acaba?
Standart dizel araçlarda oldugu gibi tabi ki enjektörlerin saglıgından emin olmalısınız. Haricinde bu motor yüksek hacimli de oldugundan, soguk havalarda turbo biraz gecikme yapabilir. Yanılmıyorsam yine bu araçlarda triger kayışı yerine triger zinciri oluyor. Bunun da belirli periyotlarda kontrolü yapılmalı, 150-200 bin civarlarında da kullanım şartlarına bağlı olarak değişmesi / iyi durumdaysa kontrolü gerekiyor. Bir de yağ pompasıyla ilgili bazı durumlar var. Özelinde çok da sıkıntı bir motor değildir düşüncemce. Siz emin olmak adına Facebook gruplarında da kullanıcılarına objektif yorumlarını sorarsınız.