Aslında dikkat etmen gereken birçok şey var ama kısaca sıralamak gerekirse; motor sağlığı, şaseler(değişenler olabilir hasar olabilir ama şaseler gerçekten ayrıca önemli), Air bag, şanzıman ve km. Bunlar kesinlikle bakman, baktırman gerekenler. Motor arabanın kalbi gibi düşünebilirsin ufak sorunlar ileride ciddi sorunlara yol açabilir. Şasesi işlem görmüş bir araç ileride olası bir kaza sonucu ölümle bile sonuçlandırabilir. Air bag, olası kazalarda en az hasarla kurtulmana yol açar. Kendini ve yanındakileri seviyorsan kesinlikle dikkat etmelisin. (Air bag tamir edilebiliyor ama herkesin ustalığı bir değil, kazalı bir araç alacaksan ya açılmamış ya da servis değişimli olmasına bana göre önemli.) Şanzıman ise en az motor önemli olan bir parça. Terletme yapıyorsa, yağ kaçakları var ise uzak dur derim. Masrafı az olmayan bir parçadır. Son olarak ise kmye gelecek olursak, birçok kişi için önemsizde olsa sadece fiyatı belirlemesi haricinde motor, şanzıman vs. arabayı yürüten parçaların bir yorgunluk (zamanla eskiyerek arıza oluşturma) durumu var. Bu yüzden bütçene en uygun ve sağlıklı bir araç alman daha doğru olacaktır.

Bu konu işini görecektir.

İkinci el araba alacağım ilk kez, nelere dikkat etmeliyim?

Arabanın değişeni ve boyası çok olmasın 1-2 tane olabilir ama bunlar motor kaputunda ve çevresinde ise motor tamir görmüş değişmiş olabilir ben donanımını biliyorum arabayı çalıştır 5-6 dakika bekle motorun yağ kapağını aç o kapağı açtığında gözle görülür bir duman gözükürse o arabadan uzak dur motoru 6 ay içince bozulacak diğer şase filan için Türkiye de genel olan ekspertizcizlere git örneğin pilot garage Auto king vb.