29432

Becerikli
Şu an Türk Telekom kullanıyorum ama sorunlar bitmek bilmiyor. Öncesinde Netspeed kullanıyordum, bu kadar sorun çıkarmıyordu. Cayıp TurkNet’e geçsem pingim düşer mi? Özellikle akşamları Fortnite ve CS oynarken 60-70’leri görüyor ve bağlantı saniyelik gidiyor. Bir de Keenetic Hopper DSL almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Türk Telekom kullanıyorum ama sorunlar bitmek bilmiyor. Öncesinde Netspeed kullanıyordum, bu kadar sorun çıkarmıyordu. Cayip TurkNet’e geçsem pingim düşer mi? Özellikle akşamları Fortnite ve CS oynarken 60–70’leri görüyor ve bağlantı saniyelik gidiyor. Bir de Keenetic Hopper Dal almayı düşünüyorum.
Nerede yaşıyorsun? Eğer Marmara Bölgesi'nde yaşıyorsan Türk Telekom ve TurkNet arasında ciddi bir fark olmaz, aralarında en fazla 5-10 ms oynar, hangisinin daha iyi olduğu oyuna göre değişir. Ama İstanbul'a uzak bir yerde yaşıyorsan Türk Telekom çoğu zaman daha iyi sonuç verir, çünkü Türk Telekom'un çoğu il üzerinden yurt dışına aktarmaları var, ama TurkNet'in yurt dışı çıkışı genelde İstanbul üzerinden oluyor ve yol uzadığı için ping genelde artıyor.

Sana bir taktik: TurkNet'e geçtiğin zaman kaç ping alacağını merak ediyorsan şunu yap: TurkNet kullanan yakın bir arkadaşından PPPoE kullanıcı adı ve şifresini iste, arkadaşın modemini kapatsın ve sen o kullanıcı adı şifreyi modemine girip internete bağlan. TurkNet kullanıcı adı ile bağlandığın için sanki TurkNet'e geçmiş gibi olacaksın ve pinglerin değişecek. Bu şekilde 1-2 saat oyun oyna ve testler yap, kaç ms ping alacağını anlarsın. Sonra kendi PPPoE bilgini tekrar girip eski haline getirirsin, arkadaşın da modemi geri açar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tamamen yaşadığınız bölgeye göre değişiyor. Bursa'da ve İstanbul'da gigafiber kullanan arkadaşım var. Bursa'da ki arkadaşım çok iyi pingler alırken, İstanbul'da ki arkadaşım ping ve paket kaybı sorunları yaşıyordu en sonda Türk telekom'a geçti.

Nerede yaşıyorsun? Eğer Marmara bölgesinde yaşıyorsan Türk Telekom ve TurkNet arasında ciddi bir fark olmaz, aralarında 5-10 ms oynar en fazla, hangisinin daha iyi olduğu oyuna göre değişir.
Ama İstanbul'a uzak bir yerde yaşıyorsan Türk Telekom çoğu zaman daha iyi sonuç verir, çünkü Türk Telekom'un çoğu il üzerinden yurt dışına aktarmaları var ama TurkNet'in yurt dışı çıkışı genelde İstanbul üzerinden oluyor ve yol uzadığı için ping artıyor genelde.

Sana bir taktik, TurkNet geçtiğin zaman kaç ping alacağını merak ediyorsan şunu yap, TurkNet kullanan yakın bir arkadaşından PPPoE kullanıcı adı ve şifresini iste, arkadaşın modemini kapatsın ve sen o kullanıcı adı şifreyi modemine girip internete bağlan. TurkNet kullanıdı adı ile bağlandığın için sanki TurkNet'e geçmiş gibi olacaksın ve pinglerin değişecek, bu şekilde 1-2 saat oyun oyna ve testler yap, anlarsın kaç ms ping alacağını.
Sonra kendi PPPoE bilgini tekrar girip eski haline getirirsin, arkadaşın da modemi açar geri.

Batı Karadeniz bölgesinde yaşıyorum maalesef onu yapabileceğim arkadaşım yok.

Bu tamamen yaşadığınız bölgeye göre değişiyor. Bursa'da ve İstanbul'da GigaFiber kullanan arkadaşım var. Bursa'daki arkadaşım çok iyi pingler alırken, İstanbul'daki arkadaşım ping ve paket kaybı sorunları yaşıyordu en sonda Türk Telekom'a geçti.

Batı Karadeniz bölgesinde yaşıyorum.

TurkNet'te akşam da sabah da aynı pingi alıyorum. Aynı apartmanda karşı komşum Türk Telekom kullanıyor, 15 civarı pingi.

1768382463303.webp

Batı Karadeniz bölgesinde yaşıyorum maalesef onu yapabileceğim arkadaşım yok.
Şunu deneyelim, CMD'yi açıp 'tracert 146.66.155.1' yazın, çıkan sonuca bakalım, bu sunucu STEAM Viyana sunucusu.
İstanbul için genelde Turknet 28-40 ms arası gecikme verir, Türk Telekom ise 25 ms'e kadar düşebiliyor. Sizin bu sunucuya pinginizin Türk Telekom kullanırken Batı karadenizden 40-50 ms arası olmasını bekliyorum. Daha yüksekse bir terslik vardır.

Şunu deneyelim, CMD'yi açıp 'tracert 146.66.155.1' yazın, çıkan sonuca bakalım, bu sunucu Steam Viyana sunucusu.
İstanbul için genelde TurkNet 28-40 ms arası gecikme verir, Türk Telekom ise 25 Ms'e kadar düşebiliyor. Sizin bu sunucuya pinginizin Türk Telekom kullanırken batı Karadeniz'den 40-50 ms arası olmasını bekliyorum. Daha yüksekse bir terslik vardır.

Tamamdır akşam eve gidince sonuçları atarim.

TurkNet'te akşam da sabah da aynı pingi alıyorum. Aynı apartmanda karşı komşum Türk Telekom kullanıyor, 15 civarı pingi.

Eki Görüntüle 218168

Çok iyi önceden benim de böyleydi ama Türk Telekom'a geçince illallah ettim.

Ben TurkTelekom altyapısı üzerinden 100 mbps TurkNet Fiber kullanıyorum. Genel olarak çok ciddi sorunlu değil ama ping konusunda kusursuz olduğunu asla söyleyemem. Bufferbloat testinde C falan çıkıyor. Download Active MS değerleri ciddi anlamda fırlıyor. QoS denen ayarı yapınca biraz düşüş sağlıyor ama hâlâ sorunlu oluyor.