Hakan Yusuf
Yetkin
Konu Başlıkları Gizle
KUTU AÇILIŞI
Kutu açılımıyla başlayalım kutu açılımında klasik olan bir plastiğin üzerinde poşete sarılmış, adeta bir telefonun ilk poşetine benzeyen bir poşette geliyor kulaklığımız. Bu plastik kabın altından ise Type-C kablo çıkıyor. Kablo uzunluğu her ses bombası veya Powerbank'lerde karşılaştığımız kablolar gibi kısa bir kablo.BAĞLANTILAR
Şarj girişi Type-C destekli bu açıdan bence gayet iyi eski mikro USB'lerden bıkmıştık artık. Bluetooth bağlantısı (2.4GHz) ve başka bağlantı yok. Zaten bir Bluetooth kulaklıktan başka ne beklenebilir?ÖZELLİKLER
10 metreye kadar Bluetooth mesafesi, aktif gürültü önleme, sadece kırmızı RGB aydınlatma (hem kulaklık hem de kutuda var), dokunmatik yüzey, şarj göstergesi. Sağ kulaklığa 2 saniye basılı tutulduğunda ileri şarkı atlıyor, sol kulaklığa 2 saniye basılı tutulduğunda ise geri şarkı atlıyor. Ses artırmayı henüz bulamadım. 1 kere dokunulduğunda ise şarkıyı durduruyor 2 kulaklıktada aynı bu.SES KALİTESİ VE BLUETOOTH GECİKMESİ
Ses kalitesi olarak kendinizi bass kabinli bir arabanın içinde hissedebilirsiniz. Bass ve tiz tonları gayet iyi, normalde kullandığım kablolu 3.5 mm jak ile bağlanan kulaklığımdan çok daha farklı bende jak ile bağlanan kulaklığımdaki bass efektini bass efekti sanardım. Gerçekten çok farklı. Ses kalitesi için 2 tane seçeneğiniz var birisi sbs (normal kaliteli ses) biriside aac (yüksek kaliteli ses), aac kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim ses bir anda netleşiyor. Bu aac ve sbs aslında ses kodekleridir. Her kodeğin ayrı bir bit Rate'i vardır.Bluetooth gecikmesi olarak rezalet diyebilirim. Sesler 1 veya 2 saniye gecikmeyle geliyor aslında amacı oyun olarak tasarlanmış ama amacı müzik dinlemek bence.
Şarkı değiştirmek için basılı tutulduğundaki o yüksek ses insanı rahatsız ediyor keşke bu sesi kısık yapsalarmış.
PİL TESTİ
Profesyonel testler yapmadım ama gece saat 2 de kulaklığı açtım sabahta saat 10'da halen çalıyordu ama pil bitme sesleri geliyordu. Şarj için kutusuna koydum. Kulaklıkların şarjı tamamlanmıştı ama kutunun şarjı tamamen bitmişti yani 1 kere bitirdiğinizde şarjı sadece 1 kere şarj edebilirsiniz. Ama testteki gibi kullanmayacağınız için gayet yeterli pil gücü normal kullanımda iken 1 hafta kullandım hala 2 lambalık pil gücü vardı hafta sonunda.MALZEME KALİTESİ VE SAĞLAMLIK
Malzeme kalitesi sert plastik gibi ama herhangi bir esneme mevcut değil. Bizzat kendim yere düşürdüm kulaklığın arkası yani dokunmatik yüzeyi koruyan plastik kapak çıktı ama geri taktığımda hiçbir şey yoktu. Kutusunuda düşürmüştüm kenarı açılmıştı ama kapağı tamamen çıkmamıştı. Onu da azıcık baskı uygulayarak geri oturttum. Yani düşmeye karşı kapaklar çıkıyor ama bir şey olmuyor siz yine de düşürmeyin garantisi yok bir şey olmayacağının. Kaliteli hissettirdiği söylenebilir. Suya dayanıklılığı yok kitapçıkta belirtilmiş.PUAN VE FİYAT PERFORMANS ORANI
Ürünü A101'den almıştım yakın zamanda 350 TL fiyatı vardı. Bence değer mi değer çünkü şimdi en dandiğinden bir kulaklık olmuş 800-900 TL. Tam bir fiyat performans ürünü. Ama oyun oynamak için alınmaz çünkü aşırı gecikme var.Puanım: 7/10
Artılar
+Ses kalitesi iyi.+Pil iyi dayanıyor.
+Malzeme kalitesi iyi hissettiriyor.
+Ucuz
+Type-C girişi mevcut.
+Aktif gürültü engelleme.
+Dokunmatik yüzey.
+Pil göstergesi.
+RGB aydınlatma.
Eksiler
-Düşmeye dayanıklı değil.-Gecikme çok fazla.
-Şarkı atlarken çıkan ses çok yüksek.
-Suya dayanıklı değil.
-Kutu içeriğine fazladan kulaklık jeli eklenebilirdi.