Pirinç unu tüketilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ornitorenk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 208

ornitorenk 6

Uzman
Sürekli yemek hazırlamaya vaktim yok. Şimdilik ara öğünlerde yulaf yiyorum ama o da çok lifli olduğu için bazen gaz problemi yapıyor bende. Arada kurtarıcı olarak pirinç unu düşünüyorum. Aromalı, tatlandırıcılı falan pirinç unları var ama onlar da çok sağlıklı gelmedi bana. Her gün tatlandırıcı eklenmiş bir şey yemek ne kadar sağlıklı? Tavsiyelere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Pirinç zaten toz şeker gibi bir şey. Üstüne bir de onu tatlandırmışlar extra şeker. Ayrıca tadı da berbat, ben olsam yemezdim.

Ben sabahtan hem akşamki hem öğlenki tavuğumu hazırlıyorum. Dolaba atıyorum hiçbir şey olmuyor.
Bir tane hava geçirmez kap alıp akşam ve öğlen yemeğinizi ona hazırlayabilirsin. Hatta tavuk ısıtılmadığı takdirde 2 güne kadar dayanıyor.

Tavsiyem uzman bir diyetisyene danışman olur. Sadece kilo vermek/almak için değil sağlıklı bir yaşam için de diyetisyene gitmek gerekir. Kan değerlerine, vitamin değerlerine ne bileyim yağ değerlerine göre, yaşam şekline göre, senin vücudunun ihtiyaçlarına yönelik bir beslenme programı alabilirsin. Programındaki içerikleri de totalde 1-2 saat ayırarak hazırlayıp, 2 hafta boyunca yemek pişirmeyle uğraşmazsın.

Aperatif bir şey arıyorsan eğer, ton balıklı salata düşünebilirsin.

Bu şekilde süslersen hem baya besleyici olur hem de besin değeri açısından oldukça güçlü durur.

Eki Görüntüle 217998
Ton balığı o kadar sağlıklı mı? Konservenin içi sıvıyağ dolu. Spor yapanların, diyet yapanların tüketmesi bana hep garip gelmiştir.

Ton balığı o kadar sağlıklı mı? Konservenin içi sıvıyağ dolu. Spor yapanların, diyet yapanların tüketmesi bana hep garip gelmiştir.
Oldukça sağlıklı fakat ekonomik değil. Besin değeri açısından balık eti en idealidir hatta. Hem proteini hem de yağı, vücut için çok faydalı fakat tavuk kadar ekonomik olmadığı için pek tüketilmiyor.

Ton balığın içindeki o yağdan bahsediyorsan, onu zaten boşaltmak gerek. Onu boşaltmadan yiyebilen varsa helal olsun.

Hocam kardeşim sporcudur her akşam yağını süzerek yiyor. Light olanları var yağ yerine su var içerisinde. Yağa göre bir şey yok yani. Üzerine biraz limon ve pul biber üff

@senuzulme, @Oğuzhan Karaca, dondurulmuş olan ya da taze satılanın sağlıklı, besleyici olduğuna şüphem yok ama konserve olanında ne kadar süzsende o yağın hala kaldığını görüyorum. Ne zaman yesem ağzımdan içeri kaşık kaşık sıvıyağ yemiş gibide hissediyorum. Zeytinyağlı versiyonuda var ama o çok daha pahalıdır muhtemelen.
Sanırım bu sorun için yeni bir konu açmam gerek. Burayı meşgul etmeyeyim

Light olanında su var hocam sıfır yağ. Ağız tadınıza uymuyor da olabilir aslında. Ben onun içindeki yağa ekmek banmayı seviyorum mesela. Kişisel zevkler diyebiliriz sanırım. Konu açarsanız kesin düşerim

Gainer bakabilirsin. İndirimde bulursan servisi 40-50TL'ye geliyor. Yaklaşık 80gr karbonhidrat ve 20gr protein var. Ancak bunun her ne kadar besin değerleri güzek olsa da öğün yerine geçmiyeceğini söyleyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…