Bende arıyordum ama maaliyeti gereksiz fazla oluyor. Sonuçta pisugar ürünleri pack olarak satılan cihazlar bir board alıp kendin üzerine aynı sistemin alternatifini döşeyebilirsin. Mesela waveshare ekranlar Pi için oldukça fazla varyasyonla Türkiye de satılıyor.
Pisugar sitesinde Türkiye gönderimini satıcıdan istediğimde açmıştı hala da açık gözüküyor. Bununla beraber zero 2w yi de beslemen için pisugar 3 ya da pisugar 2 kullanabilirsin ama kolay arızalanabilen modeller bunlar aklında bulunsun.

Hazır sistem kurulmuş olması cezbetmişti açıkçası onun haricinde hala geliştiriyorlar sanırsam ben bu konuyu açtığımda sadece internete bağlı çalışıyordu şimdi pi 4 ya da pi 5 de çalışan offline modelini yapmışlar. Zamanım bol olsa sıfırdan kesin yapmaya çalışırdım.
Evet, kanalda Raspberry Pi 5 ile oluşturulan güncel bir video var, benim ilgimi o çekti. Çok hakim olduğum bir alan da değil aslında. İdeal bütçe ne kadar olmalı bu tarz bir chatbot için ya da muadil ürünler bulunabilir mi?

Evet, kanalda Raspberry Pi 5 ile oluşturulan güncel bir video var, benim ilgimi o çekti. Çok hakim olduğum bir alan da değil aslında. İdeal bütçe ne kadar olmalı bu tarz bir chatbot için ya da muadil ürünler bulunabilir mi?
Yüz doları kafadan bir çıkarman gerekir. Muadil ürünü var mı yok mu tam bilmiyorum maalesef.

Pisugar sitesinde Türkiye gönderimini satıcıdan istediğimde açmıştı hala da açık gözüküyor. Bununla beraber Zero 2W'yi de beslemen için pisugar 3 ya da pisugar 2 kullanabilirsin ama kolay arızalanabilen modeller bunlar aklında bulunsun.

Hazır sistem kurulmuş olması cezbetmişti açıkçası onun haricinde hala geliştiriyorlar sanırsam ben bu konuyu açtığımda sadece internete bağlı çalışıyordu şimdi Pi 4 ya da Pi 5 de çalışan offline modelini yapmışlar. Zamanım bol olsa sıfırdan kesin yapmaya çalışırdım.

Bende pisugar alacaktım kendi konsolum için fakat geliş fiyatını görünce kendim yapsam kaça gelir dedim bir de ne göreyim bana gelişi oluyor 400-500 TL :D

Batarya benim kullandığım 5000 mAh ama bu çok daha azla gidebilir 15 TL şarj devresi olan TP4056 + waveshare hemen hemen aynı bir ekran ve üstüne minik bir batarya, amfi devresi, hoparlör ve butonlar ile falan filan bu kit 700-800 TL arasına yapılabilir tabii buna SD kart ve Raspberry dahil değil.

1765307931814.webp

Bende pisugar alacaktım kendi konsolum için fakat geliş fiyatını görünce kendim yapsam kaça gelir dedim bir de ne göreyim bana gelişi oluyor 400-500 TL :D

Batarya benim kullandığım 5000 mAh ama bu çok daha azla gidebilir 15 TL şarj devresi olan TP4056 + waveshare hemen hemen aynı bir ekran ve üstüne minik bir batarya, amfi devresi, hoparlör ve butonlar ile falan filan bu kit 700-800 TL arasına yapılabilir tabii buna SD kart ve Raspberry dahil değil.

Eki Görüntüle 209431
Yüz doları kafadan bir çıkarman gerekir. Muadil ürünü var mı yok mu tam bilmiyorum maalesef.
Evet, Pi 5 ile yaptığı chatbot tüm ürünlerle 300-400 dolar arası olur diye düşünüyorum ben de ama ideal mi fikrim yok :D Pi 2 ile arasında çok mu fark oluyor acaba çevrimiçi özellikleri dışında?

Eki Görüntüle 209431
Anladığım kadarıyla sen yaptın ve kullanıyorsun. Ne şekilde özelleştirdin?

Evet, Pi 5 ile yaptığı chatbot tüm ürünlerle 300-400 dolar arası olur diye düşünüyorum ben de ama ideal mi fikrim yok :D Pi 2 ile arasında çok mu fark oluyor acaba çevrim içi özellikleri dışında?

Anladığım kadarıyla sen yaptın ve kullanıyorsun. Ne şekilde özelleştirdin?

Ben kendi konsolumu yaptım direk, he aynı işlevi yapabilir mi? Tabii ki sonuçta 2 side temelde aynı şey kodunu atmam yeterli. Tavsiyem yapacaksan Raspberry yerine orange firmasının ürünleri belki topluluğu çok daha azdır ama hem rasp için olan cihazlarla uyumlu hem de birebir aynı olmasına rağmen çok daha güçlü çiplere 100-200 TL gibi farklarla ulaşabiliyorsun. Bendeki cihazın özellikleri şunlar:
Orange Pi Zero 2W. (rasp Zero 2W ile aynı boyutta olmasına rağmen çok daha güçlü ve 512 MB RAM ile gelen Raspberry'e göre bu cihaz 2-4 GB gibi seçenekler sunuyor)
Gamepad ve kontrolcüsü olarak Raspberry pico 2W.
3.7v 5000 mAh batarya ve TP4056 şarj devresi + booster.
Waveshare 4 inch 480x800 rezistif ekran ve stylus kalem.

Ben kendi konsolumu yaptım direk, he aynı işlevi yapabilir mi? Tabii ki sonuçta 2 side temelde aynı şey kodunu atmam yeterli. Tavsiyem yapacaksan Raspberry yerine orange firmasının ürünleri belki topluluğu çok daha azdır ama hem rasp için olan cihazlarla uyumlu hem de birebir aynı olmasına rağmen çok daha güçlü çiplere 100-200 TL gibi farklarla ulaşabiliyorsun. Bendeki cihazın özellikleri şunlar:
Orange Pi Zero 2W. (rasp Zero 2W ile aynı boyutta olmasına rağmen çok daha güçlü ve 512 MB RAM ile gelen Raspberry'e göre bu cihaz 2-4 GB gibi seçenekler sunuyor)
Gamepad ve kontrolcüsü olarak Raspberry pico 2W.
3.7v 5000 mAh batarya ve TP4056 şarj devresi + booster.
Waveshare 4 inch 480x800 rezistif ekran ve stylus kalem.
Teşekkür ederim.