Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm

Demek istediğinizi tam anlamadım ama Custom ROM kullanıyorum.
Pixel OS - Android 14 ve Redmi Note 10S cihazım.

Bu arada Lawnchair'e bakacağım böyle devam ederse pil kullanımı.

Sorunun çözümünü buldum: Dex2oat yani dalvik cache ile alakalı. Custom ROM veya sürekli dirty flash yapanlar bunu yaşayabiliyor. Termux üzerinden düzeltebiliyorsunuz.

Komut burada:

[CODE title="BgDexoptJob" highlight="1"]su -c "cmd package bg-dexopt-job"[/CODE]

Bunu çalıştırıp bitmesini bekleyin. Bu süreçte cihaz ısınabilir ancak hem performans hem de pil kullanımı optimize oluyor. Tüm cihazı optimize ediyor. Sorunum da çözüldü. Buna ek olarak yeniden başlatma da sorunu düzeltebiliyor.

Ha bu arada ROM'la alakalı da olabilir çözülmezse.

Komut için root gerekiyor.
Pixel Launcher aşırı pil kullanıyor bununla alakalı bir öneriniz var mıdır?

Net bir çözüm yok fakat en azından biraz önüne geçilebilmesi için birkaç çözüm var. Ya kökten Launcher falan değişeceksiniz ama bunu da siz istemezsiniz ya da uygulama önerileri, öneriler, Web'de arama gibi bu şeyleri kapatacaksınız. Arka planda sürekli durmadan veri çektiği için pili öldürüyor.

Net bir çözüm yok fakat en azından biraz önüne geçilebilmesi için birkaç çözüm var. Ya kökten Launcher falan değişeceksiniz ama bunu da siz istemezsiniz ya da uygulama önerileri, öneriler, Web'de arama gibi bu şeyleri kapatacaksınız. Arka planda sürekli durmadan veri çektiği için pili öldürüyor.
Trebuchet çok güzel aslında ama her cihaza kurulmuyordu sanırım.

Trebuchet çok güzel aslında ama her cihaza kurulmuyordu sanırım.

Bir ara gidip Samsung bir telefona kurmuştum. Her şeyi çok güzel çalışıyordu da ama yaklaşık 3 yıldır bir güncelleme falan gelmiyor sanırsam. Bazı geliştiriciler depolarına optimize edilmiş şekilde uygulama upload ediyorlardı. Şimdikiler direk açıyor Linux sonra repo sync, git clone diye diye ROM yaptım diye sunuyorlar.

Demek istediğinizi tam anlamadım ama Custom ROM kullanıyorum.
Pixel OS - Android 14 ve Redmi Note 10S cihazım.

Bu arada Lawnchair'e bakacağım böyle devam ederse pil kullanımı.

Sorunun çözümünü buldum: Dex2oat yani dalvik cache ile alakalı. Custom ROM veya sürekli dirty flash yapanlar bunu yaşayabiliyor. Termux üzerinden düzeltebiliyorsunuz.

Komut burada:

[CODE title="BgDexoptJob" highlight="1"]su -c "cmd package bg-dexopt-job"[/CODE]

Bunu çalıştırıp bitmesini bekleyin. Bu süreçte cihaz ısınabilir ancak hem performans hem de pil kullanımı optimize oluyor. Tüm cihazı optimize ediyor. Sorunum da çözüldü. Buna ek olarak yeniden başlatma da sorunu düzeltebiliyor.

Ha bu arada ROM'la alakalı da olabilir çözülmezse.

Komut için root gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm