Bankaya git diyebilirsiniz. Bankaya gittim; kendileriyle alakalı olmadıklarını söylediler. Ayrıca onlarla alakalı da değil, çünkü başka banka kartlarında da oluyor. Play Store içerisinde ülke Türkiye olarak seçili, yani başka ülke seçili değil. Ne yapmam gerekiyor?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Siz yine de arayıp sorabilirsiniz. Google'ın destek platformu var ise oraya da danışmak iyi fikir olabilir.
Az önce Xiaomi Türkiye müşteri hizmetlerini arayıp konuştum. "Google ile iletişime geçin," diyorlar. "Hangi olaydan sonra oldu?" diye sordular. Ben de "ROM ve root attıktan sonra oldu," dedim. "Bunlarla alakalı olabilir," dediler. Bunu demem, teknik destek alacaksam sorun çıkarır mı? Birazdan Google ile iletişime geçeceğim.
@3586
Bahsettiğin Root'lu uygulama ile yapabilirim ama o uygulamada Play Store'a basınca çöküyordu. Belki LineageOS geçince orada çökmez ve yapabilirim. Bir de bu yöntemle yapınca bir sorun teşkil eder mi, olmadı teknik desteğe göndereceğim. Ama Custom ROM ve root atıldıysa teknik destek yardımcı olamaz diyor. Bunu Bootloader falan kapatıp kutudan çıkan ROM'u yükleyip bir de değişen Fastboot ekranını düzeltince olabilir diye düşünüyorum.
Çözüm: Eğer bootloader açık ve telefonu root'lu kullanmak istiyorsanız, buradaki Release v16.5 · chiteroman/PlayIntegrityFix Magisk modülünü indirin. Cihaz sertifikalı olacaktır. Diğer çözüm ise bootloader kilidini kapatmak.
@3586
Hocam, yardımların için çok teşekkür ederim. Bu sorun çözüldü, şimdi ödeme sorununa bakacağım. İnşallah o da bununla alakalıdır. Tekrar yardımların için çok teşekkür ederim, ben hiç fark etmedim bile cihazın sertifikasının ne zaman gittiğini.
Ödeme sorunu da çözüldü, bununla alakalıymış.
Nasıl yani hocam anlamadım.1. seçenek olmadı. 2. seçenekte ise Google Play Store'a basınca uygulama çöküyor. 1. seçenekte başka telefona verme durumu olmamıştır, değil mi? Çünkü ROM kurunca falan, önceki cihaz, daha doğrusu ROM, duruyormuş gibi görüyor.
Root ile deneyim dedim, olmadı. Şimdi root kaldırıp deniyorum. Olmazsa ne olacak?
Öyle deneyin bir de hocam. Olmazsa o zaman düşünürüz.
Ayrıca cihaza Stock TR ROM kurun, olmazsa Global, o da olmazsa EEA ROM kurun, o da olmazsa bakarız çaresine.
Asıl sorun verdiğim yöntemlerin olmaması. Yöntemler işe yarasa direkt çözerdik sorunu.
Son düzenleyen: Moderatör:
Olmadı ama kayıt sitesinde kayıtlı cihazlar olarak gözüküyor.Öyle deneyin bir de hocam. Olmazsa o zaman düşünürüz.
Ayrıca cihaza Stock TR ROM kurun, olmazsa Global, o da olmazsa EEA ROM kurun, o da olmazsa bakarız çaresine.
Asıl sorun verdiğim yöntemlerin olmaması. Yöntemler işe yarasa direkt çözerdik sorunu.
Şu anki korkum, kaydettiği cihazın abuk sabuk olmayan eski ROM'lardan birisi olup olmadığı. Az önce başka telefondan satın alım denemiştim. Google hesabımı açıp oraya yaptıysa ne olacak? Karar verdim: PC tarafında Windows, telefon tarafında Android'den uzak duracağım.
Android ile alakası yok, bugüne kadar defalarca ROM işleri ile uğraştım böyle bir sorun ile karşılaşmadım hocam.
Ayrıca şu anda MIUI arayüzünü kullanıyorsunuz. Sorunu Android'de aramayın Xiaomi'de arayın.
Verdiğim yöntemlerin olması lazım aslında. Tekrar birinci yöntemi dener misiniz? Hata ile karşı karşıya kaldığınızda fotoğrafını yollarsanız iyi olur.
Ama aynı sorun yani ödeme sorunu LineageOS'de vardı hocam. Bu sertifika gidince hepsinde aynı anda gitmiyor mu ki?Android ile alakası yok, bugüne kadar defalarca ROM işleri ile uğraştım böyle bir sorun ile karşılaşmadım hocam.
Ayrıca şu anda MIUI arayüzünü kullanıyorsunuz. Sorunu Android'de aramayın Xiaomi'de arayın
Cihazı ilk aldığınızda hangi ROM kuruluydu?Ama aynı sorun yani ödeme sorunu LineageOS'de vardı hocam. Bu sertifika gidince hepsinde aynı anda gitmiyor mu ki?
Valla hiç hatırlamıyorum, AVM'den satın almıştım. Avrupadır herhalde.
Google Play Store uygulamasının önbelleğini ve tüm verilerini temizle, güncellemeleri geri al ve tekrardan güncelle öyle dene.Valla hiç hatırlamıyorum, AVM'den satın almıştım. Avrupadır herhalde.
Eki Görüntüle 66066
Neredeki AVM? Yurtiçi garantili miydi cihaz?
Onları denemiştim hocam aslında. Yurt içi garantiliydi, Vatan'dan almıştım.Google Play Store uygulamasının önbelleğini ve tüm verilerini temizle, güncellemeleri geri al ve tekrardan güncelle öyle dene.
Neredeki AVM? Yurtiçi garantili miydi cihaz?
Diğer ROM'ları yükleyip denesem olur mu?