Bankaya git diyebilirsiniz. Bankaya gittim; kendileriyle alakalı olmadıklarını söylediler. Ayrıca onlarla alakalı da değil, çünkü başka banka kartlarında da oluyor. Play Store içerisinde ülke Türkiye olarak seçili, yani başka ülke seçili değil. Ne yapmam gerekiyor?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Siz yine de arayıp sorabilirsiniz. Google'ın destek platformu var ise oraya da danışmak iyi fikir olabilir.
Az önce Xiaomi Türkiye müşteri hizmetlerini arayıp konuştum. "Google ile iletişime geçin," diyorlar. "Hangi olaydan sonra oldu?" diye sordular. Ben de "ROM ve root attıktan sonra oldu," dedim. "Bunlarla alakalı olabilir," dediler. Bunu demem, teknik destek alacaksam sorun çıkarır mı? Birazdan Google ile iletişime geçeceğim.
@3586
Bahsettiğin Root'lu uygulama ile yapabilirim ama o uygulamada Play Store'a basınca çöküyordu. Belki LineageOS geçince orada çökmez ve yapabilirim. Bir de bu yöntemle yapınca bir sorun teşkil eder mi, olmadı teknik desteğe göndereceğim. Ama Custom ROM ve root atıldıysa teknik destek yardımcı olamaz diyor. Bunu Bootloader falan kapatıp kutudan çıkan ROM'u yükleyip bir de değişen Fastboot ekranını düzeltince olabilir diye düşünüyorum.
Çözüm: Eğer bootloader açık ve telefonu root'lu kullanmak istiyorsanız, buradaki Release v16.5 · chiteroman/PlayIntegrityFix Magisk modülünü indirin. Cihaz sertifikalı olacaktır. Diğer çözüm ise bootloader kilidini kapatmak.
@3586
Hocam, yardımların için çok teşekkür ederim. Bu sorun çözüldü, şimdi ödeme sorununa bakacağım. İnşallah o da bununla alakalıdır. Tekrar yardımların için çok teşekkür ederim, ben hiç fark etmedim bile cihazın sertifikasının ne zaman gittiğini.
Ödeme sorunu da çözüldü, bununla alakalıymış.
TR ROM yükleyip deneyin o zaman hocam.
Denemekten zarar gelmez.
O kod sizin cihazınızın ID numarası oluyor. Cihaz ID numarasına göre Google Play, cihazı sertifikalandırıyor.Hocam, bu kodlar tam ne oluyor? Attığım resimde alttaki sansürlü kod ne oluyor mesela? Bu IMEI gibi sabit mi yoksa değişiyor mu? Ve bu yanlış bir telefona yüklendiyse ne olur? Kaldırması mümkün mü? Şimdi deneyeceğim TR ROM inşallah olur.
TR ROM yükleyin diye en başta belirtmiştim hocam, muhtemelen TR ROM yükleyince düzelir.
O zaman o kod değişmiyor. Peki dediğim mümkün mü? Başka cihaza sertifika yüklememiştir değil mi?O kod sizin cihazınızın ID numarası oluyor. Cihaz ID numarasına göre Google Play, cihazı sertifikalandırıyor.
TR ROM yükleyin diye en başta belirtmiştim hocam, muhtemelen TR ROM yükleyince düzelir.
Fazla soru soruyorsam kusuruma bakmayın hocam, biraz Android tarafında korkum var.
Ha bir de, TR ROM yüklendikten sonra ayrıca sertifika işlemini tekrar yapmama gerek var mı?
Yok hocam.
İşimiz bu hocam sıkıntı yok.Fazla soru soruyorsam kusuruma bakmayın hocam, biraz Android tarafında korkum var.
TR ROM kurduktan sonra sertifika yoksa denersiniz.Ha bir de, TR ROM yüklendikten sonra ayrıca sertifika işlemini tekrar yapmama gerek var mı?
Hallettiniz mi?O zaman o kod değişmiyor. Peki dediğim mümkün mü? Başka cihaza sertifika yüklememiştir değil mi?
Fazla soru soruyorsam kusuruma bakmayın hocam, biraz Android tarafında korkum var.
Ha bir de, TR ROM yüklendikten sonra ayrıca sertifika işlemini tekrar yapmama gerek var mı?
Şu an ROM indi Mİ Flash ile yazıyorum, inşallah çözülür. Ama ben umutluyum, bence çözülecek.
Gene olmadı, başka denenebilir diğer ROM'lar varsa onlarıda indireyim sabaha inmiş olsunlar.
@3586
Son düzenleme:
Hocam neden olmadı gram anlamadım, destek ile iletişime geçin bence, olmazsa bootloader kilidini kapatıp Xiaomi müşteri hizmetlerini arayın.Şu an ROM indi Mİ Flash ile yazıyorum, inşallah çözülür. Ama ben umutluyum, bence çözülecek.
Gene olmadı, başka denenebilir diğer ROM'lar varsa onlarıda indireyim sabaha inmiş olsunlar.
@3586
Garanti bitti, yine de yardımcı olur mu Xiaomi müşteri hizmetleri? Bir de bootloader kilidini normal yolla açmamıştım.Hocam neden olmadı gram anlamadım, destek ile iletişime geçin bence, olmazsa bootloader kilidini kapatıp Xiaomi müşteri hizmetlerini arayın.
Siz yine de arayıp sorabilirsiniz. Google'ın destek platformu var ise oraya da danışmak iyi fikir olabilir.Garanti bitti, yine de yardımcı olur mu Xiaomi müşteri hizmetleri?