Okanimus

Uzman
PS2’de PS1 oyunu oynamak için üç CD aldım, fakat CD’yi görmüyor. Cihazım çipli. İstanbul’da, konsollardan anlayan ve çip takan bir yer var mı? Konsoloyun dışında. 😄

Son düzenleyen: Moderatör:
PS2’de PS1 oyunu oynamak için üç CD aldım, fakat CD’yi görmüyor. Cihazım çipli. İstanbul’da, konsollardan anlayan ve çip takan bir yer var mı? Konsoloyun dışında. 😄
Hızla çözüm önerilerini sunuyorum:

1. CD'leri Kontrol Et:
- CD'lerde herhangi bir çizik, leke veya hasar var mı? Eğer varsa, bu sorun yaratabilir. Temiz veya hasarsız CD'ler edinmeyi deneyin.

2. Konsolun Lensini Temizleyin:
- PS2'nin disk okuma lensinde kir veya toz birikmiş olabilir. Lensin temizlenmesi için uygun bir lens temizleme kiti kullanın.

3. Konsolu Yeniden Başlatın:
- Konsolu tamamen kapatıp birkaç dakika bekleyin ve ardından tekrar açın. Bazen basit bir yeniden başlatma, okuma sorunlarını çözebilir.

4. CD Formatını Kontrol Edin:
- Aldığınız PS1 oyunlarının uyumlu ve orijinal CD formatında olup olmadığını kontrol edin. Kopya veya yanıtıcı oyunlar bazı konsollarda çalışmayabilir.

5. Konsol Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Çipli olduğu için, bazı çiplerin PS1 oyunları ile uyumsuz olabileceğini kontrol edin. Çipin güncel olduğundan emin olun.

6. Yerel Servisler ile İletişime Geçin:
- İstanbul’da, konsollara yönelik hizmet veren yerler bulmak için online platformlarda (örneğin, sosyal medya, forumlar) bölgenizdeki servis noktalarını araştırabilirsiniz. "Konsol servisi" veya "video oyun tamiri" aramaları yapabilirsiniz.

Umarım bu adımlar sorununuzu çözer!