PlayStation 2, PlayStation 1 oyun CD'lerini okumuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Okanimus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 80
  • Etiketler Etiketler
    ps2

Okanimus

Uzman
PS2’de PS1 oyunu oynamak için üç CD aldım, fakat CD’yi görmüyor. Cihazım çipli. İstanbul’da, konsollardan anlayan ve çip takan bir yer var mı? Konsoloyun dışında.

Son düzenleyen: Moderatör:
PS2’de PS1 oyunu oynamak için üç CD aldım, fakat CD’yi görmüyor. Cihazım çipli. İstanbul’da, konsollardan anlayan ve çip takan bir yer var mı? Konsoloyun dışında.
Hızla çözüm önerilerini sunuyorum:

1. CD'leri Kontrol Et:
- CD'lerde herhangi bir çizik, leke veya hasar var mı? Eğer varsa, bu sorun yaratabilir. Temiz veya hasarsız CD'ler edinmeyi deneyin.

2. Konsolun Lensini Temizleyin:
- PS2'nin disk okuma lensinde kir veya toz birikmiş olabilir. Lensin temizlenmesi için uygun bir lens temizleme kiti kullanın.

3. Konsolu Yeniden Başlatın:
- Konsolu tamamen kapatıp birkaç dakika bekleyin ve ardından tekrar açın. Bazen basit bir yeniden başlatma, okuma sorunlarını çözebilir.

4. CD Formatını Kontrol Edin:
- Aldığınız PS1 oyunlarının uyumlu ve orijinal CD formatında olup olmadığını kontrol edin. Kopya veya yanıtıcı oyunlar bazı konsollarda çalışmayabilir.

5. Konsol Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Çipli olduğu için, bazı çiplerin PS1 oyunları ile uyumsuz olabileceğini kontrol edin. Çipin güncel olduğundan emin olun.

6. Yerel Servisler ile İletişime Geçin:
- İstanbul’da, konsollara yönelik hizmet veren yerler bulmak için online platformlarda (örneğin, sosyal medya, forumlar) bölgenizdeki servis noktalarını araştırabilirsiniz. "Konsol servisi" veya "video oyun tamiri" aramaları yapabilirsiniz.

Umarım bu adımlar sorununuzu çözer!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…