Makaleler
5
Viola-APUda-NPU-Bulunmadigi-Icin-PlayStation-5-Pro-Yapay-Zeka.jpg

Söylentilere göre PlayStation 5 Pro’nun yapay zeka ölçeklendirme özelliği, konsolun GPU’sunda çalışacak çünkü sisteme güç veren APU’da nöral işlem birimi bulunmuyor. X’da bir gönderi paylaşan ve AMD sızıntıları ile tanınmış Kepler, konsolun NVIDIA DLSS’yi destekleyeceği (ki bu bariz bir şekilde yanlıştır) iddialarını yorumladı ve söylentilere konu olan yapay zeka ölçeklendirme teknolojisinin GPU üzerinde çalışacağını söyledi.…

Devamını Oku: PlayStation 5 Pro’nun Yapay Zeka Ölçeklendirme Özelliği GPU’da Çalışacak
Kaynak: Techolay

PS4 neslinde de Pro surum 3 yil sonra gelmisti, gec bile kaldi Sony bu nesil diyebiliriz. Her ne kadar PS5 hala guclu bir cihaz olsa da ve PS4 gibi olu dogmus bir cihaz olmasa da, Sony yuksek ihtimal kar marjlarini arttirmak icin performans farki ne olursa olsun Pro'yu piyasaya surme pesinde gibi duruyor. Gecenlerde soyledikleri gibi, su anda PS5 zaten duraklama doneminde, bundan sonrasi da Pro'nun cikisi, sonra tekrar bir duraklama donemi, cross-gen donemi ve nesil bitisi seklinde gidecektir. 10. nesil konsollarda nasil bir performans artisi yasariz, mechul, sonucta guncel GPU ve CPU piyasasinin hali ve fiyatlar belli.

Bombos bir nesil daha bitiyor diyebilirim. Donanim var, oyun yok, almak icin sebep de yok. Sony de bunu fark etmis olmali ki oyunlari PC'ye portlama konusunda daha istekli duruyor. Uzucu, PS4 doneminde bile rezalet donanima ragmen cok guzel exclusive oyunlar gormustuk.

Bana da öyle geliyor. PS5’e neden üvey kardeş gibi davranılıyor anlamadım.
+
Playstation neden böyle bir şey yaptı anlamadım açıkçası.

Hızlı gelişen PC endsütrisi yüzünden. 7. jenerasyona kadar PC endüstrisi hızlı gelişmiyordu. 8. jenerasyon ile birlikte bu değişti. Konsollar da artık bu sebeple daha uzun ''dayanmıyor''. Aynı jenerasyon içinde yeniden ''revize'' modeller görüyoruz bu sebeple.

Ben 8. jenerasyona PS4 Pro ile giriş yapmıştım, artık böyle devam etmeyi düşünüyorum. Bu jenerasyonda da PS5 Pro ya da isimlendirmesi nasıl olursa onun ile giriş yapıp ondan sonra da PS6 almayıp bir sonraki revize sürümünü beklemeyi planlıyorum.

Ben 8. jenerasyona PS4 Pro ile giriş yapmıştım, artık böyle devam etmeyi düşünüyorum. Bu jenerasyonda da PS5 Pro ya da isimlendirmesi nasıl olursa onun ile giriş yapıp ondan sonra da PS6 almayıp bir sonraki revize sürümünü beklemeyi planlıyorum.
Ben de senin gibi devam etmeyi düşünüyorum açıkçası.