Ucuz da değil ki, Kasım indirimi falan değilse ucuz değiller bence. Siz bütçe söyleyin güzel modeller çıkar, depolama ve RAM sonradan eklenir çok da takılmayın.

Akakçe'den 2 TB SSD 32 GB RAM ve RTX 4070 diye baktığımda 4 model cıkıyor 3 adet Casper ve 1 adet MSI var MSI ile Casper arasından 88.500 TL fark var 88.500 daha param olsaydı örnek olarak MSI alırdım Casper sevdiğim bir marka değil sorun yaşayanlar cok fazla Şikayetvar gibi sitelerde açılıp kapanma fan sesi ve ısınma problemleri yaşayanlar olmuş ama ucuz olduğu icin almayı düşünüyorum ikisinin özelikleri aynı değil ama aradığım sadece 3 özelik var 2 TB SSD 32 GB RAM ve RTX 4070 olması.

Dosya Ekleri

• IMG_8200.webp
    IMG_8200.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_8201.webp
    IMG_8201.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 39
Akakçe'den 2 TB SSD 32 GB RAM ve RTX 4070 diye baktığımda 4 model cıkıyor 3 adet Casper ve 1 adet MSI var MSI ile Casper arasından 88.500 TL fark var 88.500 daha param olsaydı örnek olarak MSI alırdım Casper sevdiğim bir marka değil sorun yaşayanlar cok fazla Şikayetvar gibi sitelerde açılıp kapanma fan sesi ve ısınma problemleri yaşayanlar olmuş ama ucuz olduğu icin almayı düşünüyorum ikisinin özelikleri aynı değil ama aradığım sadece 3 özelik var 2 TB SSD 32 GB RAM ve RTX 4070 olması.
Hocam öncelikle 2 TB ürün almak mantıklı değil veya 32 GB ramli. 16 gb ram ve 1 TB zaten yeterli iş görüyor sırf 2 TB ve 32 gb ram diye Casper'a para vermezdim ben şahsen ayrıca MSI'dan diye gidiyoruz Lenovo, Asus, HP, Acer vs. var. 4070'e göre bütçeniz kısıtlı ondan siz bu kadar detaylı inceliyorsunuz sanırım.

Hocam öncelikle 2 TB ürün almak mantıklı değil veya 32 GB RAM'li. 16 GB RAM ve 1 TB zaten yeterli iş görüyor sırf 2 TB ve 32 GB RAM diye Casper'a para vermezdim ben şahsen ayrıca MSI'dan diye gidiyoruz Lenovo, ASUS, HP, Acer vs. var. 4070'e göre bütçeniz kısıtlı ondan siz bu kadar detaylı inceliyorsunuz sanırım.

En başta masaüstü toplamayı düşünüyordum ama hem bütcemi aştığı icin hem taşınabilir olmadığı icin terci etmedim testlere baktığımda laptoplarda kulanılan mobil grafik birimleri (RTX 4070 RTX 4050 gibi) masaüstü versiyonlarına göre daha zayıf kalıyor diye gördüm (kendimce yanlış yorumlamış olabilirim) o yüzden RTX 4070 istiyorum ayrıca bu 3 modelden hangisini önerirsiniz.

1.model:

2.model:

3.model:

En başta masaüstü toplamayı düşünüyordum ama hem bütcemi aştığı icin hem taşınabilir olmadığı icin terci etmedim testlere baktığımda laptoplarda kulanılan mobil grafik birimleri (RTX 4070 RTX 4050 gibi) masaüstü versiyonlarına göre daha zayıf kalıyor diye gördüm (kendimce yanlış yorumlamış olabilirim) o yüzden RTX 4070 istiyorum ayrıca bu 3 modelden hangisini önerirsiniz.

1.model:

2.model:

3.model:
Masaüstüne göre zayıf kalmayan ekran kartı bence 4060 hocam, 4070 masaüstü ile laptop arasında fark var zira performans olarak fark olmasa bile 8 gb vram oluyor laptopta 4070 ama masaüstünde daha fazla vrame sahip. 4060 ise masaüstünde de 8 laptopta da 8 gb vrame sahip.

1.model:

2.model:

3.model:
Forumu en iyi şekilde kullanmak istiyorsan, bütçe verip model önerisi istemen lazım. En mantıklısını buluyorlar zaten üyeler siz kafaya çok takmayın derdim.

Son düzenleme:
Masaüstüne göre zayıf kalmayan ekran kartı bence 4060 hocam, 4070 masaüstü ile gerçek arasında fark var zira performans olarak fark olmasa bile 8 GB VRAM oluyor laptopta 4070 ama masaüstünde daha fazla VRAM'e sahip. 4060 ise masaüstünde de 8 laptopta da 8 GB VRAM'e sahip.

Forumu en iyi şekilde kullanmak istiyorsan, bütçe verip model önerisi istemen lazım. En mantıklısını buluyorlar zaten üyeler siz kafaya çok takmayın derdim.

Anladım teşekkürler muhtemelen PlayStation 5 Slim digital Edition'un yanına ofis laptopu alacağım ya da 2 TB SSD 32 GB RAM ve RTX 4070 olan mediamarkta satılan Casper Excalibur modelini alacağım.

Anladım teşekkürler muhtemelen PlayStation 5 Slim digital Edition'un yanına ofis laptopu alacağım ya da 2 TB SSD 32 GB RAM ve RTX 4070 olan mediamarkta satılan Casper Excalibur modelini alacağım.
Hocam oyunlarda vram çok önemli, 4070 alırsanız 5 fps falan daha yüksek oynarsınız 4060'a göre o kadar. Daha uzun ömürlü bir cihaz istiyorsanız bütçeniz yoksa 4070 yerine 4060 ama Casper olmayan bir laptop alın. İlla da ben 4070 alacağım diyorsanız bütçe verin önersin arkadaşlar.

Hocam Casper, Monster gibi markalar sizi kısa vadede çok mutlu eder. Lakin uzun vadede Msi,Asus,Lenovo,Hp,Dell gibi markaların sağlamlık ve kalitesinin yanına yanaşamazlar. İnsanların size Casper tavsiye etmemesi tecrübelerinden kaynaklı. Daha sonra üzülmeyin, canınız sıkılmasın diye söylüyorlar. Yoksa tabi ki karar sizin.

Böyle kısıtlama yaparsan zaten alabilecek tek laptop Casper oluyor. Aynı paraya Aorus laptop var. Hadi Aorus'u geçtim Casper'den daha iyi HP var. SSD meselesine bir şey diyemiyorum da RAM konusunda ilerde upgrade edilebilir en azından. Aorus'da çift m2 slotu varsa 1 TB SSD daha takılabilir ilerleyen zamanda.

Hocam Casper, Monster gibi markalar sizi kısa vadede çok mutlu eder. Lakin uzun vadede MSI, ASUS, Lenovo, HP, Dell gibi markaların sağlamlık ve kalitesinin yanına yanaşamazlar. İnsanların size Casper tavsiye etmemesi tecrübelerinden kaynaklı. Daha sonra üzülmeyin, canınız sıkılmasın diye söylüyorlar. Yoksa tabii ki karar sizin.

Anladım teşekkürler ayrıca bu modelerden hangisini önerirsiniz ayrıca Casper Excalibur alırsam uzun vadede beni ne bekliyor Şikayetvar gibi sitelere baktığımda uzun vadede coğu markanın laptoplarında aynı sorunlarının cıktığını gördüm.

1.model:

2.model:

3.model:

Böyle kısıtlama yaparsan zaten alabilecek tek laptop Casper oluyor. Aynı paraya Aorus laptop var. Hadi Aorus'u geçtim Casper'den daha iyi HP var. SSD meselesine bir şey diyemiyorum da RAM konusunda ileride upgrade edilebilir en azından. Aorus'da çift M.2 slotu varsa 1 TB SSD daha takılabilir ilerleyen zamanda.

2 yıl garantili olduğu icin ve 2 yıl cihazın icini acamadığım icin 2 TB ve 32 GB RAM'li laptop almayı düşünüyorın.

Hocam ekstra parça takmak garantiyi devre dışı bırakmaz ancak garantisi olan parçalara zarar gelmeden takılması gerekir ve takılan parçaların garantisi laptopla dahil olmayacaktır, kısaca garantiyi kafanıza takmayın sadece aldığınız parçalar garantiye dahil olmayacak.