Burak Birinci

Üstün
Makaleler
1
Yer
Dubai
Sony Interactive'in Başkanı ve CEO'su Jim Ryan tarafından bugün yayınlanan bir açıklamayla duyurulan PlayStation, 900 çalışanını işten çıkardı. İşten çıkarmaları Insomniac Games, Naughty Dog, London Studio, Guerrilla ve Firesprite'ı etkileyecek. PlayStation Studios başkanı, PC ve mobil odaklılık için "farklı bir yaklaşım ve farklı kaynaklar" gerektiğinden bahsediyor.

Son düzenleme:
Hocam başka bir konuda az önce bahsettiğim düşüncemi bu konuda da paylaşmak isterim.

Bana kalırsa, yakın gelecekte tamamen bulut sistemine geçilecek. Bu ''küçülmeler'' sadece çalışan sayısında azalma ile değil, donanım üretimini tamamen keserek yalnızca ''PlayStation Studios'' adı ile kalarak sağlanacak. Yalnızca oyun yapıp bulut oyunculuk üzerinde oyunları yayınlayacaklar, ya da şu an hali hazırda PC'ye çıkarttıkları gibi çıkarmaya devam edecekler.

Gelecekte konsolların çıkmaya devam edeceklerini düşünmüyorum. Çıksa çıksa en fazla PlayStation Portal gibi etiket fiyatı en fazla $100 olan bir cihaz üretip, bunu buluta bağlayarak PlayStation oyunlarını oynatırlar. Kullanıcıları sadece bu cihaza bağlı kılmadan telefon, tablet ya da ofis laptopu gibi basit donanımlar üzerinde de oynatmak üzere bir ekosistem kuracaklarını düşünüyorum. İleride PC'ler var olmaya devam edebilir ama konsolların ömrünün sonuna geldiğini düşünüyorum gelişen teknoloji ile.

Hocam başka bir konuda az önce bahsettiğim düşüncemi bu konuda da paylaşmak isterim.

Bana kalırsa, yakın gelecekte tamamen bulut sistemine geçilecek. Bu "küçülmeler" sadece çalışan sayısında azalma ile değil, donanım üretimini tamamen keserek yalnızca "PlayStation studios" adı ile kalarak sağlanacak. Yalnızca oyun yapıp bulut oyunculuk üzerinde oyunları yayınlayacaklar, ya da şu an halihazırda PC'ye çıkarttıkları gibi çıkarmaya devam edecekler.

Gelecekte konsolların çıkmaya devam edeceklerini düşünmüyorum. Çıksa çıksa en fazla PlayStation portal gibi etiket fiyatı en fazla $100 olan bir cihaz üretip, bunu buluta bağlayarak PlayStation oyunlarını oynatırlar. Kullanıcıları sadece bu cihaza bağlı kılmadan telefon, tablet ya da ofis laptopu gibi basit donanımlar üzerinde de oynatmak üzere bir ekosistem kuracaklarını düşünüyorum. İleride PC'ler var olmaya devam edebilir ama konsolların ömrünün sonuna geldiğini düşünüyorum gelişen teknoloji ile.

Çoğunluğun interneti Gbps olana kadar böyle bir şey yapacaklarını sanmam. Bu şekilde interneti kötü olan insanlar oyun oynayamaz ve büyük zararlara neden olur bence.

Bana kalırsa, yakın gelecekte tamamen bulut sistemine geçilecek. Bu "küçülmeler" sadece çalışan sayısında azalma ile değil, donanım üretimini tamamen keserek yalnızca "PlayStation Studios" adı ile kalarak sağlanacak. Yalnızca oyun yapıp bulut oyunculuk üzerinde oyunları yayınlayacaklar, ya da şu an halihazırda PC'ye çıkarttıkları gibi çıkarmaya devam edecekler.

Gelecekte konsolların çıkmaya devam edeceklerini düşünmüyorum. Çıksa çıksa en fazla PlayStation Portal gibi etiket fiyatı en fazla $100 olan bir cihaz üretip, bunu buluta bağlayarak PlayStation oyunlarını oynatırlar. Kullanıcıları sadece bu cihaza bağlı kılmadan telefon, tablet ya da ofis laptopu gibi basit donanımlar üzerinde de oynatmak üzere bir ekosistem kuracaklarını düşünüyorum. İleride PC'ler var olmaya devam edebilir ama konsolların ömrünün sonuna geldiğini düşünüyorum gelişen teknoloji ile.

Xbox bu konuda başı çeken firmalardan. Oldukça uzun bir süredir bulut sistemine yatırım yapıyor ve sistemleri oldukça iyi çalışıyor. Muhtemelen bulut sistemine tamamen geçecek ilk konsol firması Xbox olacak. Ancak yakın bir gelecekte geçileceğini sanmıyorum. Ek olarak bulut sistemleri çok daha kârlı çünkü konsol firmaları donanımdan zarar edip oyunlardan kazanıyor. Bulut sistemine tamamen geçilmesiyle beraber donanım masrafları azalmış olacak.

Çoğunluğun interneti Gbps olana kadar böyle bir şey yapacaklarını sanmam. Bu şekilde interneti kötü olan insanlar oyun oynayamaz ve büyük zararlara neden olur bence.
Yakın gelecek dedim ama tahminen 10 seneye (ya da PS6/bir sonraki Xbox'tan sonra) bunu uygulayabilirler diye düşünüyorum. Bizde internet kötü de olsa Avrupa, Amerika ve gelişmiş Asya ülkelerinde bu iş modelini uygulamak isteyebilirler.

Yakın gelecek dedim ama tahminen 10 seneye (ya da PS6/bir sonraki Xbox'tan sonra) bunu uygulayabilirler diye düşünüyorum. Bizde internet kötü de olsa Avrupa, Amerika ve gelişmiş Asya ülkelerinde bu iş modelini uygulamak isteyebilirler.

Kötü altyapısı olan birçok ülkeyi kaybederler. Belki yüksek hızlı uydu interneti iyice yayıldığında böyle bir işe girişebilirler.

Böyle haberlere nedense şaşırmıyorum teknoloji sektöründe işten çıkarmaları artık sık görüyoruz. 4 sene sonra yazılım mühendisi olacak biri olarak beni endişelendiriyor bu durum biraz :D.