Hiç şüphesiz PC.
-Oyunları Steam veya Epic'te uygun fiyata veya bazı indirimler ile ucuza alabiliyorsun. Keza korsan da indirebiliyorsun.

-PC oyunlarında mod desteği var.
-PC'ni yükseltebiliyorsun. RAM, SSD/HDD, ekran kartı, işlemci vs.
-PC'de özgürsün.
PlayStation'da şunu yapamazsın mesela:
Resident Evil 2 Remake'ten modlu bir şekilde alınmış bir görüntü. Claire Redfield'ın görünüşünü mod ile değiştirdim. PlayStation'da bunu yapamıyorsunuz.
Ayrıca Steam, Epic, GOG, Amazon ve EA kütüphanelerimde epey oyun var, ek olarak bazı korsan oynadığım oyunlar var (GTA San Andreas ve Vice City). PS4 ve PS5'te GTA San Andreas'ın orijinal hali yok bile

Bir ara PS2 Classics sürümü satılıyordu, Definitive Edition çıkınca satıştan kaldırıldı. Şimdi PS4 ve PS5 sahipleri çöp Definitive Edition oynamak zorundalar. PC oyuncuları ise San Andreas'ın 1.0 sürümünü korsan olarak indirip deli gibi modlayıp oynayabiliyor
Bir şey daha göstermek istiyorum:
Bu Star Wars Battlefront II 2017'den aldığım bir ekran görüntüsü. Gördüğünüz gibi oyun modlu. Üstelik bu modlar kozmetikten ibaret değil, oynanış değişiklikleri de yapıyor. Bunu da Kyber V2 sayesinde yapabiliyoruz

Kyber V2, Star Wars Battlefront II için gelişmiş hile korumalı ve mod desteği sunan üçüncü parti bir sunucu platformu. Bu görüntüyü Kyber V2 Playtest döneminde almıştım fakat birkaç gün önce Kyber V2 Open Beta herkese açıldı. Bu da Kyber V2'nin oyuncu sayısında epey artış sağladı. PC'de normal SWBFII sunucuları tam anlamıyla hileler nedeniyle oynanamaz haldeyken Kyber V2 çatır çatır oynanabiliyor
Konsolda ise her ne kadar hile problemi olmasa da sadece resmi Battlefront II sunucularında oynayabiliyorsunuz ve ana oyun 2020'den beri güncelleme almıyor. Yani Ahsoka Tano, Jango Fett ve birçok diğer karakterden mahrum kalıyorsunuz.