Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Siz ana oyun makinesi olarak PlayStation mı tercih edersiniz, bilgisayar mı ve neden?

Not: Xbox ve Nintendo konuya dahil değildir. Konu sadece PlayStation ve bilgisayar üzerinedir.

Ben her daim PC tercih ederim. PC'nin açık ve özgür bir platform olması bana daha çok hitap ediyor. PlayStation tarafında çok fazla özel oyun da kalmadı, çıkanlar da bir süre sonra PC'ye geliyor zaten. O yüzden PC tercih ederim.

Hiç şüphesiz PC.
-Oyunları Steam veya Epic'te uygun fiyata veya bazı indirimler ile ucuza alabiliyorsun. Keza korsan da indirebiliyorsun. :D
-PC oyunlarında mod desteği var.
-PC'ni yükseltebiliyorsun. RAM, SSD/HDD, ekran kartı, işlemci vs.
-PC'de özgürsün.
PlayStation'da şunu yapamazsın mesela:

Resident Evil 2 Claire Redfield 109.1.webp

Resident Evil 2 Remake'ten modlu bir şekilde alınmış bir görüntü. Claire Redfield'ın görünüşünü mod ile değiştirdim. PlayStation'da bunu yapamıyorsunuz.

Ayrıca Steam, Epic, GOG, Amazon ve EA kütüphanelerimde epey oyun var, ek olarak bazı korsan oynadığım oyunlar var (GTA San Andreas ve Vice City). PS4 ve PS5'te GTA San Andreas'ın orijinal hali yok bile :) Bir ara PS2 Classics sürümü satılıyordu, Definitive Edition çıkınca satıştan kaldırıldı. Şimdi PS4 ve PS5 sahipleri çöp Definitive Edition oynamak zorundalar. PC oyuncuları ise San Andreas'ın 1.0 sürümünü korsan olarak indirip deli gibi modlayıp oynayabiliyor :)

Bir şey daha göstermek istiyorum:

Screenshot 2025-07-05 12-12-36.webp

Bu Star Wars Battlefront II 2017'den aldığım bir ekran görüntüsü. Gördüğünüz gibi oyun modlu. Üstelik bu modlar kozmetikten ibaret değil, oynanış değişiklikleri de yapıyor. Bunu da Kyber V2 sayesinde yapabiliyoruz :) Kyber V2, Star Wars Battlefront II için gelişmiş hile korumalı ve mod desteği sunan üçüncü parti bir sunucu platformu. Bu görüntüyü Kyber V2 Playtest döneminde almıştım fakat birkaç gün önce Kyber V2 Open Beta herkese açıldı. Bu da Kyber V2'nin oyuncu sayısında epey artış sağladı. PC'de normal SWBFII sunucuları tam anlamıyla hileler nedeniyle oynanamaz haldeyken Kyber V2 çatır çatır oynanabiliyor :)

Konsolda ise her ne kadar hile problemi olmasa da sadece resmi Battlefront II sunucularında oynayabiliyorsunuz ve ana oyun 2020'den beri güncelleme almıyor. Yani Ahsoka Tano, Jango Fett ve birçok diğer karakterden mahrum kalıyorsunuz.

10 yıl önce olsa belki konsol denebilirdi ama şu devirde hala konsol diyen varsa aklını kaybetmiştir.

Hocam bunu demeseydiniz iyiydi konsol sevenler linçlemesin. Ben açıkçası konsol seven birisiyim, bende koleksiyon var. PS1, PS2, PS3, PS4, PS5 fakat şu devirde konsol derseniz tabii ki PS5 derim. Sonuç olarak yeni nesil oyunlar çıkıyor. Özellikle GTA 6 PS5'e çıkacak.

Tabii PC benim için önemli, modlama ve diğer işler konusunda özgürsün. Ama konsol benim için apayrı bir şey.

PlayStation'da düzgün bir oyun minimum 2000₺, PS5 25000₺. PS5 ve 10 tane oyun alırsan 45000₺ yapar o paraya güzel bir PC alır oyunları istediğin platformdan alır veyahut korsan oynayabilirsin. Ayrıca film izleyebilir, ödev yapabilir ve eğer bilgisayar gerektiren bir iş yapıyorsan (örnek: render almak) onu yapabilirsin.