Mr.CooL

Uzman
Yer
Kocaeli
Herkese merhaba,

Dün, 5080 modellerinin en iyi OC seçeneklerinden biri olan PNY GeForce RTX 5080 ARGB EPIC-X RGB Overclocked Triple Fan GPU (VCG508016TFXXPB1-O) modelini satın aldım. Akşam eve gidip montajı yaptıktan sonra ilk çalıştırmada, kartın ortadaki fanından ciddi bir tıkırtı sesi gelmeye başladı. Fanlar boşta dönmeyi bırakınca ses kesiliyor; ancak fan hızını otomatikten manuele aldığımda orta fandan çok belirgin bir tıkırtı sesi duyuluyor.

Yaptığım kısa bir araştırmada, PNY ekran kartlarında fan kaynaklı bu tür ses sorunlarının yaygın olduğunu ve birçok kullanıcının coil whine ya da tıkırtıdan şikayetçi olduğunu fark ettim. Sesi kaydedip YouTube'a yükledim; almak isteyenler için fikir olabilir. Şu an için iade talebi oluşturdum, süreci bekliyorum.

PNY markasını düşünenlerin bu tür sorunları göz önünde bulundurmasını tavsiye ederim.

Herkese merhaba,

Dün, 5080 modellerinin en iyi OC seçeneklerinden biri olan PNY GeForce RTX 5080 ARGB Epic-X RGB overclocked triple fan GPU (vCG508016tfxxpb1-o) modelini satın aldım. Akşam eve gidip montajı yaptıktan sonra ilk çalıştırmada, kartın ortadaki fanından ciddi bir tıkırtı sesi gelmeye başladı. Fanlar boşta dönmeyi bırakınca ses kesiliyor; ancak fan hızını otomatikten manuele aldığımda orta fandan çok belirgin bir tıkırtı sesi duyuluyor.

Yaptığım kısa bir araştırmada, PNY ekran kartlarında fan kaynaklı bu tür ses sorunlarının yaygın olduğunu ve birçok kullanıcının coil whine ya da tıkırtıdan şikayetçi olduğunu fark ettim. Sesi kaydedip YouTube'a yükledim; almak isteyenler için fikir olabilir. Şu an için iade talebi oluşturdum, süreci bekliyorum.

PNY markasını düşünenlerin bu tür sorunları göz önünde bulundurmasını tavsiye ederim.

Geçmiş olsun hocam meraktan soruyorum fana temas eden bir kablo vs. yok değil mi? Özellikle fanın kendi kablosu olabilir. Yapraklara bir şey sürtüyor gibi bir ses var çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun hocam meraktan soruyorum fana temas eden bir kablo vs. yok değil mi? Özellikle fanın kendi kablosu olabilir. Yapraklara bir şey sürtüyor gibi bir ses var çünkü.
Teşekkürler sağolun. Kontrol ettim ama maalesef kablo yoktu. Varsa bile görünen kısımlarda yok. Garantisini ve iade hakkını kaybetmemek için fanlarını söküp kontrol etmek istemedim.

Şu kart kadar itici kart yok. Tam keko kartı. Kocaman şekil de RTX 5080 yazılmış. Abi 5080 kart sanki en tepe kart. Bakın benim 5080 var.
Tasarımcı ile alakalı bir durum o. Bu kartı seçmemdeki sebep boost clock speed değeri, en yüksek olan kartlardan biri.

Sesi mobil klimadan daha fazla. Böyle bir şeye ilk defa şahit oluyorum. Kullandığınız sıvı soğutucu da saatli bomba. Dikkat edin.

Mobil klima sesine kurban olurum :D
Uyarınız için teşekkürler. Yıllar önce almıştım ama herhangi bir sorunu olmadı şansıma. Ancak dediğiniz gibi sorun yaşayan çokmuş.

Teşekkürler sağ olun. Kontrol ettim ama maalesef kablo yoktu. Varsa bile görünen kısımlarda yok. Garantisini ve iade hakkını kaybetmemek için fanlarını söküp kontrol etmek istemedim.

Tasarımcı ile alakalı bir durum o. Bu kartı seçmemdeki sebep Boost clock Speed değeri, en yüksek olan kartlardan biri.

Mobil klima sesine kurban olurum :D
Uyarınız için teşekkürler. Yıllar önce almıştım ama herhangi bir sorunu olmadı şansıma. Ancak dediğiniz gibi sorun yaşayan çokmuş.

Ne kadar boostluyor. Merak ettim.