atakanozdal

Başarılı
Yer
Elazığ
Herkese merhaba, ilk çıktığı günden beri şirket telefonu olarak kullandığım POCO M3 cihazına neredeyse tüm ROM'ları denedim ve sonunda aradığımı buldum.

Hangi ROM'ları denedim?
*Xiaomi MIUI ROM.
*Eu ROM.
*Pixelexperience
*Linageos

Cihaz Özellikleri:
İşlemci (CPU):
Qualcomm Snapdragon 662.
Grafik işlemcisi (GPU):Qualcomm adreno 610.
RAM/Hazıfa: 6/128
Batarya: 6000 mAh.

Temel özellikleri bu şekilde olan cihazı hem uygun fiyatı hem de batarya kapasitesinden dolayı tercih etmiştim.

Uzun süren araştırma ve ROM flashlama sonrası kullanımlarım sonucu PixelExperience ROM hafiflik ve stabilite yönünden tercihim oldu. Telefon inanılmaz derece hızlandı açılış hızı, arayüz geçişleri vs. sonuçları çok tatmin edici. (sadece telefon kapalı iken şarj olma ekranı çıkmıyor ekrana backlight veriyor ama telefonu şarj ediyor)

Xiaomi MIUI ROM: Stabil değil, bazı sürümlerde kamerada ve sesde sorun yaşadım. Arayüz geçişi çok yavaş.
EU ROM: Daha önceden birçok Xiaomi cihazımda denememe ve vazgeçilmezim olmasına rağmen bu cihazda arayüz geçişleri yavaş, kamerada ara sıra donmalar oluyor, ses çalarken kendi kendine ses gidip gelme sorunu var.
LineageOS: LineageOS'in resmi bir sürümü yoktu. XDA Forum'dan bir kullanıcının ROM'unu indirdim. Orijinal olmamasından kaynaklı sistem sürekli çöküyor yeniden başlatmak zorunda vs kalıyordum. Onun dışında pek bir sorun yoktu.